Wereld werkgroep
22-Schrale-3.jpg

 

Wereldwerkgroep Scharnegoutum

Opgericht 1976 Aantal leden: 8. Aantal donateurs: circa 65.
Vrijwillige donaties vanaf € 5,00

 

De werkgroep is sinds 1977 actief in Scharnegoutum. Het doel van haar activiteiten is het bevorderen van de bewustwording van problemen van de zogenaamde derde wereldlanden en het daadwerkelijk hulp verlenen aan de nood in die landen. Vanaf 2012 ondersteunt de werkgroep een Waterschool in Haïti. Door de werkgroep wordt tweejaarlijks een rommelmarkt georganiseerd (in de oneven jaren). In de even jaren vindt in oktober een huis- aan- huis verkoopactie plaats  van derdewereldprodukten (Fairtrade). Incidenteel zijn er andere acties.

 

Voorzitter S.D. Plat Zwettewei 46 416239 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Secretaris H. Tiemersma Waldatraat 9 417714  
Pennigmeesterf A. Lam-De Boer IJsbaan 19 425040  

 

 

 

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-brug-03.jpg

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

We hebben 768 gasten en geen leden online