Graag dien
07-sponsors15.jpg
Skearnegoutum 
Loenga c.a.
Scharnegoutum, april 2013
 
‘Omzien naar elkaar’ is een goed motto dat binnen én buiten de kerk past. Het is in deze tijd van crisis en individualisme belangrijk om iets voor een ander te doen, bijv. steun geven bij ziekte of ouderdom. Soms redden mensen het zelf niet en weten ze niet wie ze kunnen vragen voor hulp. 
We gaan vanuit de kerk van Scharnegoutum Loënga c.a. en ondersteuning van het dorpsbelang met het oog op dit motto een soort klussendienst opzetten. De naam van dit project is “Graach dien!” (Graag gedaan): Het gaat om vrijwilligerswerk dat graag gedaan wordt voor een ander. 
 
Wij vragen op de onderstaande lijst wat u of jij wilt en kunt doen voor een dorpsgenoot. Vervolgens gaan we inventariseren waar hulp nodig is. Vraag en aanbod van de klussen worden gecoördineerd en mensen worden met elkaar in contact gebracht. Op deze manier kunnen mensen elkaar helpen door de zorg voor mensen in je omgeving samen te dragen. Er vindt na opgave altijd eerst overleg plaats of, wanneer en hoe vaak mensen beschikbaar zijn.
 
Graag de rondjes invullen die van toepassing zijn, ook als u eenmalig iets kunt en wilt doen. 
Iedereen die dit een goed initiatief vindt, ook jongeren, worden van harte uitgenodigd zich aan te melden bij ‘Graach dien’. 
 
Met een hartelijke groet, 
Baukje de Groot- Talsma, Anna Luimstra en Wietske Zeilstra.
 
vragenlijst op de website <klik hier>
_________________________________________________________________________
Naam/ Fam. :
Adres :
Telefoonnummer : 
Emailadres :
Dit formulier kan met meerdere gezinsleden ingevuld worden, vermeld dan de naam erbij.
 
Vrijwilligerswerk voor een ander: “Graach dien!”
 
O Bezoeken mensen in de wijk 
O Klussen doen voor oudere of zieke mensen in het dorp, bijv.
O Tuinwerk
O Technische klussen
O Computerwerk
O Administratieve/ financiële ondersteuning
O Autorijden
O Boodschappen doen
O Iets anders, nl. ………
 
 Deze lijst graag inleveren bij Baukje de Groot, Zwettewei 11. Via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  Bij haar zijn ook nieuwe lijsten verkrijgbaar. 
 
Alvast hartelijk bedankt voor het invullen!
 

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-03.jpg

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

We hebben 394 gasten en geen leden online