graag dien
29-Vakgarage.jpg
Generated with MOOJ Proforms Basic Version 1.5


U vindt een formulier voor vraag en aanbod onderaan deze pagina.


In mei van dit jaar is het project ‘Graach dien’ van start gegaan. Vanuit het motto ‘Omzien naar elkaar’ is het in deze tijd van crisis en individualisme belangrijk om iets voor een ander te doen, bijv. steun geven bij ziekte of ouderdom. Soms redden mensen het zelf niet en weten ze niet wie ze kunnen vragen voor hulp.

Vanuit de kerk van Scharnegoutum Loënga c.a. en ondersteuning van het dorpsbelang wordt met het oog op dit motto vanaf september een soort klussendienst opgezet. Het gaat om vrijwilligerswerk dat ‘graag gedaan’ wordt voor een ander. 

Op de onderstaande lijst kunt u aangeven wat u of jij wilt en kunt doen voor een dorpsgenoot. Vervolgens gaan we vanaf september inventariseren waar hulp nodig is. Vraag en aanbod van de klussen worden gecoördineerd en mensen worden met elkaar in contact gebracht. Op deze manier kunnen mensen elkaar helpen door de zorg voor mensen in je omgeving samen te dragen. Het kan gaan om incidentele hulp of hulp die door omstandigheden niet verricht (kan) worden door professionals. Er vindt na opgave altijd eerst overleg plaats of, wanneer en hoe vaak mensen beschikbaar zijn.

Graag de rondjes invullen die van toepassing zijn, ook als u eenmalig iets kunt en wilt doen.

Iedereen die dit een goed initiatief vindt, ook jongeren, worden van harte uitgenodigd zich aan te melden bij ‘Graach dien’. We houden u op de hoogte via de Frissel, de Doarpsomropper en de websites www.skearnegoutum.nl en  www.pknscharnegoutum.nl/activiteiten/graach-dien/ 

           

Baukje de Groot- Talsma, Anna Luimstra en Wietske Zeilstra.

U kunt onderstaand formulier gebruiken zowel voor het  aanbieden van hulp of om hulp te vragen.

Bezoeken mensen in de wijk
Klussen voor oudere mensen
Tuinwerk
Technische klussen
Computerwerk
Administratieve/ financiële ondersteuning
Autorijden
Boodschappen doen
Opruimen
Schoonmaken
Ik wil graag hulp

* Onze sponsors *

Zoeken op deze site

Weerpraat

Zo was het toen

foto 26-ad.jpg

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-13.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 1295 gasten en geen leden online