Dorpshuis
41-byDieuwke.jpg


‘’Juist nu de wereld om ons heen minder houvast geeft, en toch alles doorgaat  tot in de oneindigheid…van aanhouden,  volharden, delen en beschermen. Wat ons verbindt’’  

 
Pop-up-brei café:  voor hetEngelen koor uit Efratha”  engeltjes breien…  Kun je nog breien? Brei dan met ons mee. We starten  vanaf dinsdag  12 september iedereen is welkom. Plaats: In  het Martenshûske. Tijd: vanaf 14:00 uur. Incl. thee.   Neem naalden en garen mee. ( En we kunnen het u ook leren!)

 

 

     BREIEN…….

 

 

 
   

 De Pluktuin: Een gezinsactiviteit,
  bezoek  de pluktuin in Sybrandabourren.

  

 

Op zaterdag 16 september vanaf 10:00 welkom bij de pluktuin van Bregje & Michel. Een klein paradijs vol fruitbomen, bessenstruiken, aardbeien en groenten. Een groot experiment om te zien of we ons voedsel weer dichter bij huis kunnen produceren. Zonder bestrijdingsmiddelen, puur natuur, kraakvers en lekker. De volwassenen krijgen van Michel een rondleiding, uitleg over de permacultuur tuin en voedselcoöperatie Ús iten. Voor de kinderen is er een speurtocht. 

 

Santiago de
Compostela 

Onderweg zijn in het leven, op weg gaan en zijn.

Op 19 oktober neemt Gerrit Lam ons mee op weg. We gaan luisteren naar een beeldende ervaring  van zijn reis.
Van Frankrijk tot Spanje. Pelgrimeren.

 

 

Met het thema  “de Cirkel van het Leven” willen wij creatief fotografen.  Met behulp van fotomateriaal, de foto camera, gaan we het rentmeesterschap en de schepping in beeld brengen. Boukje Bosma van BB FOTOOS  doet deze  “Workshop”. Het leven in al  haar seizoenen uitbeelden in mooie “verbeeldingen”

 

    

     


Groothuisbezoek
in een spelvorm.  Waarin doorgaan,  ontwikkelen, leven, spelen  en sterven, geboren worden het terugkerende onderwerp is.

 

   De kinderkerk is er het gehele jaar door. De kinderkerk met als doel kinderen vertrouwd te maken met de kerkdienst en kinderen op hun eigen niveau aan te spreken via verhaal en verwerking. De kinderkerk wordt gehouden tijdens de kerkdienst en is bedoeld voor alle kinderen van 4 t/m 12 jaar (basisschool leeftijd).  

 

 

 

‘’Dankviering’’Op zondag 5 november vanaf ’s middags 16:00 uur met inleiding dhr. Feersma Hoekstra. Een gezamenlijke maaltijd en een afsluitende vesper met mevr. Ds. Siena Cnossen.

 

 

 

Samen Eten: (H)Eerlijk eten. In een cyclus van drie avondenbezoek je elkaar thuis, biedt je voor-  hoofd- en nagerecht aan. Dat is  met elkaar eten en praten.

             

Gespreksgroep in kleine kring, 20+ en 30+  in gesprek gaan met  gespreksgenoten. 2-3 avonden per seizoen, aan de keukentafel in het Martenshûske. van gedachten willen wisselen over de levensvragen en wat geloven voor jou betekent in deze tijd? Of misschien over de twijfels die je daaromtrent hebt? Of wil je belevingen delen? 

 

‘’Een film  over verlies met   thema gesprek’’
De film op 19/11
Still Alice.

Op 23/11 nagesprek met m.m.v. Jessica Verbeek.

 

                 

‘’Een film over relaties met thema gesprek’’
De film op 18/03
Herfst-Sonate

Op 22/03 nagesprek  m.m.v. Anneke Meiners over familie opstellingen.

 ‘’Rondje om de toren’’ 
De kerk met de toren markeren ons dorp, zij is van ons allemaal. Om de tijd te overleven is de toren aan groot onderhoud onderhevig. Voor dat herstel is geld nodig en daarom doen we een ludiek sponsor actie op zaterdag 30 december. Meer info volgt.
 

 

HOUT DAT LEEFT ! ! o.l.v. Henk Bos
werken we met hout. Op zaterdagochtend
3 en 10 maart

               

                  

 

* Onze sponsors *

Zoeken op deze site

Weerpraat

Zo was het toen

Foto_02ad.jpg

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-77.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 342 gasten en geen leden online

Evenementen kalender Dorpshuis Scharnegoutum

Juli 2018
M D W D V Z Z
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Binnenkort in het Dorpshuis

16 juli 2018n08:00AM - 05:00PMnFriese Poort
17 juli 2018n08:00AM - 05:00PMnFriese Poort Sneek
19 juli 2018n08:00AM - 05:00PMnFriese Poort Sneek
19 juli 2018n08:00AM - 05:00PMnFriese Poort