Dorpshuis
17-Koopmans.jpg

Oplevering een feit, nu verder inrichten

Vrijdagmiddag 29 november is-was  de oplevering van het dorpshuis. De gemeente heeft hiermee het nieuwe dorpshuis officieel overgedragen aan de Stichting Dorpshuis Scharnegoutum. Op 13 december a.s. vindt de oplevering plaats van het schoolgedeelte. Nu de oplevering van het nieuwe dorpshuis een feit is kan worden begonnen met de verdere inrichting. Het is de bedoeling dat volgende week de nieuwe keuken geplaatst wordt. Aansluitend zal vervolgens de nieuwe bar inclusief tapinstallatie worden geplaatst. Daarna volgt de plaatsing van de nieuwe geluids-licht en beeld apparatuur evenals de stoffering inclusief podiumgordijnen. Het is de bedoeling dat voor de kerst ook de “kale” biljarts worden verhuisd van Elim naar het nieuwe dorpshuis. Kale biljarts vanwege het feit dat begin januari er vervolgens nieuwe lakens en banden zullen worden aangebracht op de biljarts zodat deze daarna ook weer als  nieuw zijn. Voor de kerst zullen ook

nieuwe vergadertafels, stoelen en verplaatsbare podiumdelen worden geleverd. Vervolgens zal gelijk na de kerstdagen gestart worden met de verhuizing van de materialen van de diverse verenigingen en overig materiaal  van het dorpshuis wat mee gaat naar de nieuwe locatie. Ten behoeve van de opslag van de ze materialen zijn ondertussen Henk, Piebe en Jelle al druk bezig om de opslagruimte in het nieuwe dorpshuis verder in te richten. Al met al een hele operatie, maar vele handen maken ook nu weer licht werk.

ANBI

In verband met het nieuwe dorpshuis zijn de statuten van Stichting Dorpshuis Elim per 17 juni 2013 gewijzigd. De naam is nu Stichting Dorpshuis Scharnegoutum.

Direct daarna is bij de belastingdienst een aanvraag ingediend om in aanmerking te komen voor de zogenaamde ANBI status (Algemeen Nut Beogende Instelling). Inmiddels hebben wij van de belastingdienst bericht ontvangen dat aan onze stichting de ANBI status is toegekend.

Dit houdt onder meer in dat giften die na 17 juni 2013 aan onze stichting zijn of worden verstrekt, aftrekbaar zijn voor de inkomstenbelasting (fiscaal aftrekbaar). Mocht u hierover vragen hebben neem dan even contact op met onze penningmeester, Douwe Algra.

Tenslotte

Vrijdagavond 29 november wordt bekend welk wat het netto saldo is geweest van de afgelopen dorpsfeesten en welk deel hiervan door de Oranjevereniging zal worden gedoneerd voor het nieuwe dorpshuis. Zaterdag 30 november gaan we dan ( echt ) de thermometer bijwerken.

En..  natuurlijk heeft een ieder nieuwjaarsnacht, afscheid oude dorpshuis, allang in zijn of haar agenda staan  !!!

Namens bestuur Stichting Dorpshuis Scharnegoutum                                                                                      Sietse Holtrop

* Onze sponsors *

Zoeken op deze site

Weerpraat

Zo was het toen

foto_08-ad.jpg

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-72.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 358 gasten en geen leden online

Evenementen kalender Dorpshuis Scharnegoutum

Juli 2018
M D W D V Z Z
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Binnenkort in het Dorpshuis

16 juli 2018n08:00AM - 05:00PMnFriese Poort
17 juli 2018n08:00AM - 05:00PMnFriese Poort Sneek
19 juli 2018n08:00AM - 05:00PMnFriese Poort Sneek
19 juli 2018n08:00AM - 05:00PMnFriese Poort