Dorpshuis
35-dekajuit.jpg

Juli 2014: Langzaam maar zeker worden de  meeste kinderziekten  van het dorpshuis verholpen. Waar o.a. nog aan gewerkt wordt is het testen en functioneren van de ringleiding en het testen van de geluidsisolatie van de vouwwanden. Kortgeleden zijn er maatregelen genomen die moeten leiden tot voldoende geluidsisolatie van de vouwwanden, maar of dit afdoende is zal in de praktijk nog moeten worden getest. Verder is het de bedoeling dat er nog een berghok(je) naast het dorpshuis wordt geplaatst ten behoeve van de opslag van grotere materialen zoals ladders, maaimachine en containers. Kortgeleden heeft er overleg plaatsgevonden met de meeste van de  vaste gebruikers van het dorpshuis.  Er is van gedachten gewisseld over het functioneren van ons nieuwe dorpshuis  tot nu toe. De aanwezigen waren unaniem van mening dat  het samen runnen van ons dorpshuis het meeste perspectief biedt; met name financieel en zowel voor korte –als langere termijn. Eigen verenigingen hebben voorrang voor wat betreft gebruik van het dorpshuis.

Naast de reguliere verenigingsactiviteiten is het de bedoeling dat het dorpshuis ook zelf of/en in samenwerking met verenigingen meer eigen activiteiten gaat ontwikkelen. Van belang is ook dat er in de planning van de verenigings- en andere activiteiten een goede afstemming plaats vindt. Voorkomen moet worden dat er op hetzelfde moment meerdere activiteiten plaatsvinden die concurrerend met elkaar zijn.  In de planning zal meer dan voorheen rekening moeten worden gehouden met elkaar en dit is zeer goed mogelijk als de communicatie van de verenigingen onderling en het dorpshuis duidelijk is.

Voor wat betreft de activiteiten in ons dorpshuis was het de afgelopen maand nog een drukte van belang met diverse geslaagde evenementen. Zo kwamen diverse Elfstedentocht wandelaars langs voor een bakje koffie.  Hierbij fungeerde ene S.B  (tevens  lid van de redactie van de Omropper ) als een soort rattenvangster van Hamelen ( Swettehûs)  door middel van het ten gehore brengen van een gezellig muziekje.

Vrijdag de 13e  was

een heel gezellig feestje van de Oranjevereniging en hetzelfde kan ook gezegd worden van Zwette Night Music van muziekkorps Excelsior  21 juni  jl. Ook was er een zeer geslaagde gezamenlijk actie  van school, de leerlingen van groep 8, Krite en dorpshuis.  Dit in de vorm van verkoop toiletpapier ten behoeve van de financiering aanschaf van een zogenaamde “ mobiele truss” voor gebruik bij voorstellingen en uitvoeringen. En natuurlijk de uitvoering van de  musical door  de leerlingen van groep 8 waar zoveel belangstelling voor was dat een derde avond nodig was. 

Kortom we kunnen terugzien op een zeer geslaagd en actief eerste half jaar in ons nieuwe dorpshuis.

Hulde en dank aan een ieder die zijn/haar steentje hieraan heeft bijgedragen en dan met name al die vrijwilligers die met veel inzet en enthousiasme dit weer mogelijk hebben gemaakt !!!!!!!

Voor wat betreft de reguliere verenigingsactiviteiten in het dorpshuis is er nu een zomerstop tot 11 augustus. Als bestuur van ons dorpshuis wensen we een ieder

een hele mooie zomer c.q. vakantie en graag tot ziens vanaf midden augustus.

Namens bestuur Dorpshuis Scharnegoutum

Sietse Holtrop

* Onze sponsors *

Zoeken op deze site

Weerpraat

Zo was het toen

januari-ad.jpg

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-63.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 360 gasten en geen leden online

Evenementen kalender Dorpshuis Scharnegoutum

Juli 2018
M D W D V Z Z
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Binnenkort in het Dorpshuis

16 juli 2018n08:00AM - 05:00PMnFriese Poort
17 juli 2018n08:00AM - 05:00PMnFriese Poort Sneek
19 juli 2018n08:00AM - 05:00PMnFriese Poort Sneek
19 juli 2018n08:00AM - 05:00PMnFriese Poort