Doarpsbelang
13-sonsoring.jpg

Op 1 januari 1984 is de gemeente Wymbritseradiel van start gegaan als gevolg van een gemeentelijke herindeling in Fryslân. Op 1 januari 2011 volgt er wederom een gemeentelijke herindeling en betekent dit het einde van de gemeente Wymbritseradiel.

Ter gelegenheid daarvan is er een prachtig boek geschreven in opdracht van de gemeente. Het boek heeft als titel gekregen: "Wêr is it lân sa wiid". Dit boek, van de hand van de Friese historicus Karel Gildemacher, werd donderdag 21 oktober op het gemeentehuis gepresenteerd en aangeboden aan genodigden.In het boek staan bijzondere verhalen van Wymbrits "vroeger en nu" en ook schitterende luchtfoto's van de dorpen van Wymbritseradiel. Ook Scharnegoutum komt hierin uitgebreid aan bod.

Vanaf vrijdag 22 oktober kan het 240 pagina's tellende boekwerk tegen het kleine, symbolische bedrag van € 1,- afgehaald worden bij de familie IJpma op Ald Dyk nr. 5.

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-25.jpg

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

We hebben 231 gasten en geen leden online