Home
25-Terpstra.jpg

24-09-2017 Huizen Scharnegoutum sneller verkocht. De huizenverkoop in Friesland zit behoorlijk in de lift. Dat schrijft nu het Dagblad van het Noorden op basis van de meest recente woningmarkt cijfers die vorige week gepresenteerd zijn. Uit de cijfers blijkt net als in de vorige maand dat huizen minder lang te koop staan. Koploper blijven de steden, waar de gemiddelde verkooptijd 24 dagen is. Landelijk is sprake van 63 dagen. We zien het ook in ons dorp, ook hier in Scharnegoutum kunnen mensen sneller verkopen met een gemiddelde van twee maanden. Te koop en verkocht bordjes wisselen voortdurend, de eigenaars ook… Er is nu een groei van het aantal transacties en de koopsom loopt gelukkig ook weer wat op.

25-09-2017 De foto galerij in de middenzaal van het Swettehûs is aan vervanging toe. Graag nodigen we U uit weer Uw foto`s aan te leveren. Hieruit zullen we dan een keuze maken voor de nieuwe foto reeks. Ingezonden foto`s moeten plm 3 mb zijn voor goede vergrotingen tot 30 x 40 cm. We zijn weer erg benieuwd naar Uw inzendingen. Foto boven colibri vlinder. Baukje (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)en Jan (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). 

Na vele redactie jaren in de Doarpsomropper en later ook nauw betrokken bij de totstandkoming van de Mediagroep Scharnegoutum gaat Anneke Meiners ons nu verlaten.Samen met Sytze bouwt ze aan een nieuwe toekomst in Franeker. De verhuizing zal ergens in november zijn vertelt ze, maar haar opstellingenwerk blijft ze voorlopig nog in ons dorp doen.

Op 25 septimber sille de Stadige Strikers wer útein. Oan de fakânsje is wer in ein kommen en de winteraktiviteiten steane wer op sprong om út ein te gean. De dammers begjinne op moandeitejûn 25 septimber om healwei achten (19.30). Wy hoopje fansels fan herte dat elkenien wer fan de partij is.
Der binne opmerklike saken bard oangeande it damjen Frysk Spul. Fan ‘e simmer is op in gearkomste fan it ynternasjonale damjen yn Denemarken it Fryske damjen erkend as offisjele tinksport. Yn july hat der in groep bern nei Ytaalje west om dêr leeftiidsgenoaten yn it Fryske en it Ytaliaanske spul te bestriden.

Scharnegoutum 13-09-2017; Een verkeerde datum, een foute dag, de storm. Zo vroeg al, een storm terwijl we nog na zomeren..! De bomen kregen het afgelopen woensdag zwaar te verduren. Zware rukwinden veroorzaakten veel stormschade aan de bomen. Want alle bomen staan nog vol in blad en de combinatie van regen met wind, kan ervoor zorgen dat grote takken van bomen breken...

Scharnegoutum dinsdag 12 september a.s  begint een gezellig "Pop-up-brei café":  Dat is met elkaar breien, voor het “Engelen koor uit Efratha”  engeltjes breien…  Kun je nog breien? Brei dan met ons mee. We starten vanaf dinsdag  12 september, iedere dinsdagmiddag en iedereen is welkom. Plaats: In  het Martenshûske (naast het oude Elim). Tijd: vanaf 14:00 uur. Incl. thee.   Neem breipennen en haaknaalden en garen mee. ( En we kunnen het u ook leren!) De engelen krijgen rondom kerst een bijzondere betekenis....

Scharnegoutum 6-09-2017 Het leek erop, het zou gaan regenen. Iedereen hield even de adem in. Mensen kwamen en keken naar de lucht maar ook naar de parade. Kijkend naar de mooie Zwette Koningin. Janneke Zeilstra in de fraaie cabrio. En dan gaat het allemaal verder, in wandelpas vanaf het Swettehûs.  Lopend, paraderen door de straten naar de feesttent.

 Een terecht dankwoord, het gehele dorp is super trots, en eigenlijk wil iedereen-iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd aan de totstandkoming van het feest. Alle mensen die hebben deelgenomen. Een feest is geen feest zonder jullie bijdrage. Het Oranje bestuur dat koos voor een nieuwe richting in de parade. 

 Scharnegoutum 4-09-2017 En dan is het intussen september geworden op de kalender, de dagen korten nu echt. Alle versiering komt van de zolder, afgestoft, nieuw gemaakt. De potten verf gaan snel weer dicht, verfkwasten weer in de terpentine. In het dorp gonst het allemaal rond. De uitgebreide feestkrant ligt midden op de tafel. Het programma is goed bekend . Prachtig. De straten dragen een geheim, men is actief met de ideeën, de voorbereidingen, de parade, de straat versieren.

Scharnegoutum 4-09-2017 ... Vroeger was er in ons dorp een degelijke Boerenleenbank, een Rabobank ook, en een postkantoor. Algemeen wordt vaak gezegd dat geld bestaat om het uit te geven... Het geld in Scharnegoutum mag meer rollen. Via de site van Scharnegoutum krijgen we al langere tijd  de vraag of er ook een pin automaat kan komen in ons dorp. We nemen u mee op weg naar een ontwikkeling van een heuse P & R in ons dorp. Pin & Ride, de way tot het moderne contemporaine pinnen.

02-09-2017 Scharnegoutum wint eerste drie oefenpotjes. Scharnegoutum heeft de eerste wedstrijden ter voorbereiding op het nieuwe seizoen er weer op zitten. En dat ging eigenlijk heel redelijk ondanks het verlies van een aantal spelers. Topscorer aller tijden bij de club, Marcel Boersma, gaat het wat rustiger aandoen op een lager niveau. Gert van der Meer, pas 21 jaar en ijzersterke verdediger, gaat bij de mariniers en mag niet voetballen en PW Betten (23) gaat studeren en voetballen op een lager niveau bij LSC. Zonder meer een aderlating voor de club, deze drie spelers te moeten missen. Van Arum komt Sibold Jellema de selectie versterken, evenals Timo Jansen.


Doe jij mee? Op zaterdag 9 september is er een "vrijmarkt" Kofferbakverkoop, heb jij/u nog bruikbare spulletjes die overbodig zijn geworden? Dan is dit de kans om garage/zolder/kamer/kast op te ruimen en een zakcentje te verdienen. De vrijmarkt kindermarkt kofferverkoop is op de Fleardyk. Tussen 9:00 uur en 13:00 uur. Wil je ook meedoen? Opgave en meer informatie Jan Oosterhaven of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  

WELKOM in SCHARNEGOUTUM

Komende maand gaan we van start met het welkom heten van nieuwe dorpsgenoten. Een doorstart... met deze actie heten we de nieuwe bewoners van Scharnegoutum welkom. We brengen een kaartje langs met daarop 5 vragen voor onze nieuwe dorpsgenoten. Wanneer deze vragen ingevuld retour komen, dan krijg je daar een troetelboeketje voor terug.

Attentie: De historische (fiets)tocht door het dorp, gepland op zaterdag 9 september is een weten, maar ook een kijken en vertellen.... bedoeld voor 60+ mensen, man of vrouw....  U kunt zich vanaf nu nog opgeven.

Putsjekafee / repaircafé 2 sept / Over de frije byb en over Graach Dien....

De vakanties lopen (bijna) ten einde en het normale leven komt weer wat op gang. Onze vrijwilligers staan weer te popelen om te beginnen aan het derde seizoen van het “Putsjekafee Skearnegoutum e.o.”. Natuurlijk zijn onze dorpsgenoten meer bezig met de voorbereiding van de dorpfeesten maar er is zeer waarschijnlijk de voorbije vakantieperiode wel het één en ander kapot gegaan waar wij weer licht in zien om het een tweede of volgend leven te laten leiden. En er zal vast ook weer het nodige naai en reparatiewerk voor onze dames zijn. We hanteren deze keer geen speciaal thema zodat u onze vrijwilligers met alles kunt confronteren wat om reparatie vraagt. Hoewel we onze service ook aanbieden aan de buurdorpen Goënga en Boazum loopt het nog geen storm met “klanten” hier vandaan. We hopen op beterschap wat dit betreft.

Scharnegoutum 12-08-2017  Afgelopen week is de flyer van de kerkgemeenschap deur aan deur rond gebracht. Voor iedereen, voor leden en voor  belangstellenden, in deze uitnodiging neemt men u mee... een heel jaar rond met elkaar onderweg in het thema: "De Cirkel van het Leven...", de flyer biedt allerlei interessante en leuke activiteiten:
http://www.skearnegoutum.nl/pkn-kerk-2/flyer

Scharnegoutum: Deze belangrijke oproep is verlengd... inzenden kan nog  tot 18 September!!! De mediagroep wil graag een nieuwe omslagfoto voor de Doarpsomropper. De huidige foto van Baukje de Groot-Bosma staat al geruime tijd op de voorkant en het is een mooi moment...

1-08-2017 Om`t wy net sa fier fan it spoar ôf wenje hearre wy gauris, eins fierstente faak, dat de masjinist syn hoarn brûkt by it oerstekken fan de Legedyk. Dêrom ha ik my ôffreege oft der dan safolle gefaarlike sitewaasjes ûntsteane op it spoar by Skearnegoutum. Op myn fraach by Arriva wat de "gedragsregel" dat oangeande foar masjinisten op it spoar is, die bliken dat der yndie in "protocoll" is (hoe kin`t ek oars) dat foarskriuwt hwannear masjinisten de hoarn brûke meie. Dat is alinnich yn gefal fan in kalamiteit en seker net samar út foarsoarch.

 21-07-2017 Scharnegoutum heeft vakantietijd. Vakantie betekent dat je vrijgesteld bent van dagelijkse werkeisen dat je kunt kiezen voor activiteiten die plezierig en ontspannend zijn dat je even afstand kunt nemen van dagelijkse beslommeringen, uitrusten en meer tijd door kan brengen met je partner, kinderen, familie en vrienden bezigheden op kunt pakken waar je de rest van het jaar niet aan toe komt. Door even afstand te nemen van de dagelijkse gang van zaken, kun je alles eens van een andere kant bekijken.

21-07-2017 Scharnegoutum Afgelopen week kwam er een verrassend kaartje door de bus. Het is een soort van Visite kaartje van de Kapper, Kapper 1869 een nieuwe kapsalon waar "gemoedelijk" voorop staat. Deze salon is gevestigd op de Alddyk 6 in het pand waar vroeger ooit het postkantoor was. Daar waar alles op afspraak gaat en kan, ook op avond. En ook mogelijk is een heerlijk bakje koffie of thee, op visite bij de kapper want die staat klaar. Bent u nieuwsgierig? Loop gerust eens binnen, de kapper heet u welkom!  0653792628 

14-07-2017 Scharnegoutum. De wandeltocht van Boartersnocht. Vrijdag was het dan zover, de jaarlijkse wandeltocht van de speeltuinvereniging kon weer gelopen worden. De aanmeldingen waren wat aarzelend binnengekomen, maar uiteindelijk liepen er toch nog meer dan 40 kinderen de 5 km en zo’n 20 kinderen de 10 kilometer. Uiteraard bijgestaan door ouders en pakes & beppes. Hen willen we zeker niet vergeten! De tocht van de 5 km ging dit jaar door het natuurgebied en door het dorp. Doordat je dan zo dichtbij huis blijft, voelt het niet als 5 km en werd er zelfs door fanatieke jongens hele stukken gedraafd!

Scharnegoutum 12-07-2017 Terwijl op dit moment in Frankrijk de renners ploeteren en racen door een geweldig landschap. Een omgeving waar menig vakantieganger van droomt, waarbij we denken aan vakantie, leven als god in Frankrijk, of fietsend als een gele truidrager. In ons dorp doen ze niet anders. Nee, de Scharnegoutumer fietsgroep fietst iedere dinsdag door Friesland met rondjes tot wel 60 kilometer.

* Onze sponsors *

Zoeken op deze site

Zo was het toen

foto_01ad.jpg

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-06.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 516 gasten en geen leden online