Home
32-Wijn-hoeve.jpg

21-03-2017 Natuurgebieden Scharnegoutum – Nu het broedseizoen weer is begonnen, 21 maart t/m 1 juli zijn de natuurterreinen weer hond- vrij. Honden moeten gedurende deze periode een andere plek zoeken om hun behoefte te doen, want de natuurterreinen zijn net als voorgaande jaren voortaan gedurende 4 maanden verboden voor de trouwe viervoeters. "Met een verbod voor honden neemt de diversiteit aan vogels en fauna beslist toe". Klein detail, het smoesgehalte is bij de hondenbezitter heel divers... En verder mag opgemerkt worden dat het gedeelte "it Lange Rek" geleidelijk is verworden tot een hondenuitlaatplaats van een dusdanig formaat...

dat het zelfs ruikbaar is en dat is beslist niet de bedoeling. Eenzelfde lot is "De Flearen" beschoren op het moment dat enige sociale controle afneemt. In nauw overleg met de gemeente en dorpsbelang heeft de Stichting op grond van een Algemene Plaatselijke Verordening het park tijdelijk 'verboden voor honden' verklaard. Dat geldt voor de twee huidige locaties slechts gedurende het bovengenoemde broedseizoen.

 

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-04.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 763 gasten en geen leden online