Home
05-Bakker.jpg

VAN JE FOUTEN MOET JE LEREN, EN DAT DEDEN DE MANNEN VAN HET EERSTE Afgelopen zaterdag mocht het vlaggenschip van de vv Scharnegoutum afreizen naar Beltschut Sloot, waar om 14:30 de wedstrijd tegen de plaatselijke voetbalvereniging SVBS gepland stond. In 2 busjes van Betten werd om 12:30 de lange reis ingezet, en nadat (na enige vertraging) er in het busje onder aanvoering van Maurice Jansen ook het pittoreske dorpje bereikt werd begonnen de mannen aan hun voorbereiding voor de wedstrijd. Trainer Marco Hoekstra zette het vizier van de mannen op scherp met de waarschuwing dat er wat goed te maken was, en dat het vandaag geen ‘makje’ zou worden aangezien SVBS als vermeend reuzendoder FDS en Sleat al verslagen heeft deze competitie.

 

De volgende namen traden vandaag aan:

 1. Wout kampen
 2. PW Betten
 3. Gert van der Meer
 4. Sibren Posthuma
 5. Mark Boschma
 6. Jan van Asperen
 7. Anne Stenekes
 8. Johannes Greidanus
 9. Jaider Pommer
 10. Rick Atsma
 11. Marcel Boersma
 12. Gijs Vaessen
 13. Johannes Wierda
 14. Maurice Jansen

Nadat de scheidsrechter met enige problemen alle namen en gezichten van de spelers ten opzichte van het pasje aan elkaar gelinkt had werd er om 14:30 dan eindelijk afgetrapt.

Scharnegoutum betrad met een andere instelling dan vorige week het hobbelige wedstrijdveld, dat resulteerde al snel in een aantal kleine kansjes en veel balbezit voor de bezoekers. In de 14e minuut was het voor het eerst raak bij een corner van de schoen van Rick word Marcel in stelling gebracht en die schiet de bal via een tegenstander tegen de touwen 0-1. Na 40 minuten krijgt Scharnegoutum een vrije trap aan de zijkant van het veld. Deze wordt genomen door Mark en gaat volgens menigeen in 1 keer het doel in, ware het niet dat Sibren zegt dat zijn prachtige krullenbos de bal nog heeft geraakt 0-2 Sibren.  2 minuten later is het Rick die van 20 meter aan mag leggen via een vrije trap, deze word prima gered door de keeper van SVBS. Het laatste wapenfeit voor de thee is van Jan, maar zijn harde afstandschot wordt  gered door de keeper.

De 2e helft vangt aan met de wissel: Johannes W voor Jan.

Scharnegoutum trapt af en de bal komt bijna meteen bij Johannes W, die zijn invalbeurt meteen laat gelden door vanaf het middenveld naar de achterlijn te slalommen en daaropvolgend de bal hard voor geven, de keeper kon hier net met de vingertoppen aanzitten en daardoor belandde de bal voor de voeten van Rick die deze bal beheerst inschoot 0-3. In de 55e minuut komt Maurice op de half positie Johannes G vervangen.

Marcel krijgt nog 2 grote kansen, bij de eerste word het bijna lege doel door de topscorer gemist en de 2e beland op de lat. Rick verstuurt nog een prachtige pass richting Jaider maar die neemt de bal te ver mee naar buiten waardoor hem een schietkans ontnomen wordt. Het wedstrijdbeeld blijft gedurende de hele wedstrijd hetzelfde, Scharnegoutum overheerst en valt aan. In de 75e minuut de corner van Marcel op het hoofd van Jaider die hem over de keeper heen kopt op weer de prachtige krullenbos van Sibren 0-4. Deze keer kon het ook door iedereen bevestigd worden dat de goal van Sibren was. Dit was tevens de laatste actie van Jaider die 13 minuten voor tijd plaats mag maken voor Gijs. Met Gijs in de gelederen vloeit het aanvalspel van de mannen weer rustig door. Mark geeft een bal met buitenkant rechterschoen panklaar in de loop van Marcel die hier wel raad mee weet, hij omspeelt de keeper en laat het net wederom bollen 0-5. Ho wacht, de scheidsrechter die zelf had waargenomen dat onze nummer 11 geen buitenspel stond, laat zich door de vastberaden grensrechter van SVBS overtuigen het doelpunt af te keuren wegens vermeend buitenspel dus: 0-4. Nadat SVBS de bal weer een keer afgeleverd had op de helft van de bezoekers kan Sibren rustig in dribbelen, hij bewaart het overzicht en zet met een mooie bal over de verdediging Mark in een 1 op 1 situatie met de keeper. Mark neemt met het hoofd de bal mee om de keeper heen en rond beheerst af.

Tijdens het gejuich van de in extase verkerende Mark(die dacht eindelijk zijn 1e doelpunt van deze competitiejaargang te maken) krijgt de scheidrechter waarneming op zijn assistent die gevlagd heeft voor buitenspel, U raadt het al…… 0-4. In de staart van deze match word ook keeper Wout nog even getest, en na 90 minuten geen bal op doel te hebben gehad redt Wout met een snelle reflex de harde bal uit de hoek. De corner die hier uit voortkomt is tevens de laatste keer van de dag dat een voet het leer van de bal betast.

Een goede en degelijke overwinning voor de koploper van de 5A die met nog 4 resterende wedstrijden zich geen fouten kan permitteren. FDS volgt op 3 punten, en met nog een wedstrijd te goed voor de ploeg uit Havelterberg kunnen we uitkijken naar het spannendste slot van de competitie in de geschiedenis van het amateurvoetbal.

16 April wordt er door vv Scharnegoutum niet gevoetbald en wij hopen u allen 23 april te zien bij de thuiswedstrijd tegen vv Woudsend op sportpark ‘de Kromme Tille’.

Uw reporter deze week Mark Boschma!

Groet,

Leffert

 

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-53.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 562 gasten en geen leden online