Home
26-puur.jpg

In het kader van de Campagneweek Súdwest Fryslân voor een verkeersveilige woonomgeving gaan leerlingen van de basisschool Op 'n Hichte op 1 juni 30 km. stickers aanbieden (voor op de vuilnisbak) om bewoners zich er bewust van te laten zijn dat harder rijden, behalve verboden, gewoon gevaarlijk is. Ook krijgen ze een convenant aangeboden waarin staat dat ze zich bewust zijn dat 30 km. in een woonomgeving de maximale snelheid is. 

De actie start om 13:00 uur bij de school waar een leerling de eerste sticker zal plakken. Daarna gaan groepjes leerlingen onder begeleiding naar de Legedyk, Fleardyk en St. Martensdyk de stickers aanbieden. Het doel is natuurlijk dat we allemaal stoppen met te hard rijden in het dorp om zo een veilige woonomgeving te waarborgen. Waaraan de vuilnisbakken met stickers ons wekelijks herinneren. Dorpsbelangen

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-brug-05.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 597 gasten en geen leden online