Home
17-Koopmans.jpg

In the picture.... Bakker Posthuma in de prijzen: 25 mei 2016, Bakker Posthuma is winnaar Desem Award, de Echte Bakker met winkels in Wommels, Sneek, Bolsward en Scharnegoutum heeft de Desem Award gewonnen in de categorie Ongevuld desembrood. In de categorie Gevuld desembrood werd Posthuma gedeeld tweede. Het bewijs dat de kwaliteit van het desemassortiment van deze bakker top in orde is. De strijd om de Desem Award werd gehouden tijdens twee desembijeenkomsten, georganiseerd voor Echte Bakkers door het Gilde in samenwerking met GildePartner Puratos. De ingezonden desembroden werden daar gekeurd door de vakjury namelijk Marco van Scheijndel, technisch adviseur van Puratos en Daan Hesseling, lid van

het BoulangerieTeam, beiden autoriteit op het gebied van desembrood. Zij prezen de desembroden van Posthuma om de spekkigheid van het kruim en de smaak en aroma, de belangrijkste eigenschappen van deze broodsoort.

Kwaliteit wint altijd, Nyncke Posthuma reageert eerst beduusd en daarna dolblij. “In ons bedrijf zijn wij altijd bezig met kwaliteit. Al vanaf 1935 is de slogan ‘kwaliteit wint altijd’,” vertelt ze. Nyncke probeert altijd het beste uit de medewerkers en zichzelf te halen. Daarom kiest ze ervoor regelmatig mee te doen aan vakwedstrijden. Ook de maandelijkse productbeoordelingen van het Gilde ziet ze als een goede motivator.

Natuurlijke gisting
De credits voor de Desem Award geeft Nyncke meteen aan Niels van der Wal, productiechef in de bakkerij. “Hij is altijd met de ontwikkelingen bezig en in ons desemassortiment heeft Niels zeker het voortouw genomen. Vier jaar geleden heeft Niels een starter gemaakt; een mengsel van meel, water en rozijnen dat op natuurlijke wijze begint te gisten. Vanuit deze starter wordt telkens een deel gebruikt om de desem klaar te maken voor gebruik.” De felicitatie is voor het gehele bakkerij-team. Samen zijn de mannen verantwoordelijk dat de desem goed in ontwikkeling blijft.

Prijsuitreiking

De officiële prijsuitreiking wordt gedaan door Bart van Gelder van Puratos en Ron Brinkhuis van het Echte Bakkersgilde. De pers is welkom.

1e prijs: Posthuma, De Echte Bakker
Plaats: Keatsebaen 2, Wommels
Datum: Maandag 30 mei 2016
Tijd: ca. 9.00 uur

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-63.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 926 gasten en geen leden online