Home
17-Koopmans.jpg

Op 17-05-2016 zal er een beslissingswedstrijd plaatsvinden. Razend spannend voor V.V. Scharnegoutum. Afgelopen zaterdag waren ze weer aan de bal, Scharnegoutum beslist meteen in anderhalve minuut wedstrijd tegen Sleat. Scharnegoutum – Sleat 2 – 0. Zelden zal een wedstrijd zo snel beslist zijn als afgelopen zaterdag Scharnegoutum tegen Sleat. Terwijl Sleat er echt nog wel tegen aan wilde gaan daar FDS bij de plaatselijke super de nodige kratten bier in het vooruit zicht had gesteld was de wedstrijd in feite al beslist binnen 

twee minuten. Scharnegoutum wilde zo snel mogelijk een doelpunt maken omdat het de laatste weken alleen maar tegen ploegen had gevoetbald die één of twee bussen voor de goal parkeerden. En dit lukte wonderwel. Bij de eerste de beste aanval wist Marcel Boersma vanaf links de bal goed voor te zetten en

Gijs Vaessen deponeerde de bal meteen als de doelman van Sleat: 1 – 0. Vanaf de aftrap veroverde Scharnegoutum meteen weer de bal wat in een corner resulteerde. Mark Boschma zette de bal scherp voor en waar de hele defensie van Sleat mistastte zei Johannes Wierda dank je wel en frommelde de bal over de doellijn: 2 – 0. Scharnegoutum kwam daarmee in een zetel te zitten en kon nu de tegenpartij eens laten voetballen zonder zelf zo nodig een doelpunt te moeten maken.

Sleat deed dit zeker naar behoren maar kwam zelden verder dan een meter of dertig van de goal, waar de uiterst solide defensie van de thuisploeg heerste. Alleen in de 23e minuut brak men een keer verder door, maar de bal werd in uiterst gunstige positie voorlangs het doel geschoven. In de 31e minuut dacht Scharnegoutum op 3 – 0 te komen via Johannes Wierda maar de goal werd om onduidelijke reden afgekeurd door de overigens uitstekend fluitende scheidsrechter R. Vogelzang. In de 37e volgde ook een prachtige aanval van de thuisploeg maar Gijs Vaessen strandde alleen voor de keeper van Sleat. Even later kreeg Wierda een onvervalste elleboog, niet met opzet, op zijn wang en moest zich laten vervangen door Jan van Asperen. De wedstrijd was overigens uiterst sportief ondanks dat er soms fanatiek werd geduelleerd. Scheidsrechter Vogelzang behoefde geen kaarten te trekken. Voor rust kreeg Scharnegoutum nog een tweetal goede kansen maar Rick Atsma schoot voorlangs het doel en Gijs Vaessen kopte in kansrijpe positie naast. In de tweede helft gebeurde er eigenlijk vrij weinig. Scharnegoutum liet Sleat komen en trachtte met counters toe te slaan. Sleat werd echter nauwelijks echt gevaarlijk en Scharnegoutum was te slordig met de geboden kansen. Marcel Boersma schoot een vrije trap hoog over en de traditionele rush van Gert van der Meer leverde ook niets op. In de 68e minuut leek Anne Stenekes te scoren na de prima aanval maar wist de keeper nog te raken. Ook de volgende corners leverden niets op. Goede mogelijkheden voor Rick Atsma belanden ook over en naast de goal en zo bleef de 2 – 0 gehandhaafd. Sleat probeerde wel steeds bij de goal van de thuisploeg te komen maar behalve een steeds gevaarlijke Kellen Cattell kwam er eigenlijk niets uit. Maurice Jansen kwam Gijs nog vervangen maar tot een doelpunt wist de thuisploeg niet meer te komen ondanks goede mogelijkheden voor Johannes Greidanus en Rick Atsma. Vincent van de Haag kwam Rick, die vandaag echt zijn dag niet had, in de slotfase nog vervangen maar de score bleef 2 – 0. Samenvattend kan worden gezegd dat Sleat zaterdag echt de nodige weerstand bood maar niet in staat was de defensie van de thuisploeg te verontrusten. Aangezien ook FDS won zal er dinsdagavond een beslissingswedstrijd om het kampioenschap plaats vinden. Heb je 65 punten gescoord in 24 wedstrijden en ben je nog geen kampioen!!
Groet,
Leffert

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-58.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 552 gasten en geen leden online