Home
30-vdmeer.jpg

In maart was Sybrig Bethlehem in een kerk: Ik was in Zwolle voor een cursus van mijn werk, (gvo- leerkracht: godsdienstig vormingsonderwijs). Ik zag in de cursus hoe je met kinderen een kerk kunt verkennen met allerlei ‘kijkers’. Als cursisten ondergingen we ook wat men de kinderen laat ondergaan. Ik merkte dat ik niet zo bezig was met het bekijken van de kerk, maar vooral gefocust was op de tekst van Korinthe 13 die daar in de kerk hing, over liefde. Uiteindelijk ben ik zachtjes begonnen en besefte dat ik in kerken wil horen hoe het klinkt: de stilte, maar ook het zingen.
Zondag 3 april was er een ‘anders vieren’ dienst waar muziek centraal stond en een canon gezongen werd. Na drie keer waar bij de stemmen elkaar net zo’n beetje vonden werd de canon al gestopt… dat jubelt om vervolg, dacht ik toen.
Dinsdag 3 mei van 19.15-20.00 is de Martenstsjerke van Scharnegoutum open om te zingen: canons, taizéliederen, gospels, Bijbelteksten op melodie gezet, enz… Wie mee wil zingen en/of luisteren of misschien een nieuw lied wil leren is welkom. Heb je voorkeur voor een lied dat je graag wilt zingen, dan hoor ik het graag via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Hartelijke groet, Sybrig Bethlehem- Martens

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-66.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 861 gasten en geen leden online