Home
27-goliath.jpg

Ofran Badakhshani (33) woont al ruim 10 jaar in Nederland waarvan 4 jaar in Scharnegoutum. Hij is perfect geïntegreerd en wil nu af van het ‘vluchtelingenetiket’. Hij schrijft een satirische open brief naar deze redactie. De inhoud komt hierop neer:  De Afghaan kwam als jonge tiener in Nederland aan. Als oudste zoon van een generaal in het leger was zijn leven niet meer veilig. Hij reisde ongeveer twee jaar lang in een groep van een veertigtal vluchtelingen. De weg naar Europa legden ze af met vrachtwagens en te voet, langs sluipwegen en door bossen en moerassen.
“Ongeveer twintig jaar geleden ben ik alleen en op dertienjarige leeftijd, als een potentiële verkrachter, islamist, belastingplukker en – wellicht het allerergste – als een potentiële banenpikker Nederland binnengeglipt”, steekt Omar van wal in deze verkorte brief...

“Tot grote verbazing van ons allemaal is het mij tot op heden gelukt om van uw dochters af te blijven. Allen die uit vrije wil en met wederzijdse instemming met mij het bed zijn ingedoken buiten beschouwing gelaten.”
Ofran haalt nog enkele tegenargumenten aan voor het negatieve imago van vluchtelingen. “Als dorpeling ben ik vaker langs de Weaze gelopen dan langs een moskee. Eén ding moet ik eerlijk bekennen; het is mij helaas niet gelukt om geen belasting te betalen en daar bied ik mijn excuses voor aan. Ik bied ook mijn excuses aan voor mijn correcte taalgebruik. Het is mij in twintig jaar niet gelukt om ‘hij is groter als ik’ te zeggen of ‘hun hebben straks alles en wij dan?’. Of  ‘intregreren moet van wederzijds komen.’”

“Straks betalen zij ook allemaal belasting” Vervolgens doet Ofran het succesvolle relaas van zijn studie in Nederland. Hoe hij gretig gebruik maakte van zijn lidmaatschap van de bibliotheek in Sneek om boeken in de Nederlandse taal te lezen. Hoe hij succesvol zijn studie beëindigde en nu bezig is met een tweede studie. Er zit ook een waarschuwing in de brief van Ofran: “Om het verhaal kort te houden ben ik genoodzaakt de volgende trieste conclusie te trekken: de kans dat de huidige vluchtelingen hetzelfde pad afleggen, is erg groot. Dus wees gewaarschuwd. Als we er niets aan doen, betalen zij straks allemaal ook belasting en dragen zij schaamteloos bij aan de verrijking van onze samenleving”, luidt zijn conclusie.

* Onze sponsors *

Zoeken op deze site

Weerpraat

Zo was het toen

0ude-kerk-zw-klein.jpg

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-75.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 414 gasten en geen leden online