Home
03-Annet-de-Jong.jpg

‘Legt u het daar maar del’ : Aldegea (SWF), in doarp oan’t wetter, krekt as Skearnegoutum. De Brek is in wat grutter wetter as de Swette, it tal ynwenners fan Aldegea is wat minder as dat fan Skearnegoutum. As Skearnegoutumer ha ik in boekje skreaun mei ferhalen fan ús heit, berne en opgroeid yn Aldegea. 

Us heit is fan 1930, wie dus in puber yn de oarloch. Skearnegoutum mocht dan yn de oarloch bekend stien ha as Terroristendorf, ek Aldegea hat sa syn lytse en grutte fersetsferhalen. Fierder binne der ferhalen oer minsken mei harren brike setten en eigenaardichheden...

Wa’t nocht hat om it te lêzen: Het boek “Legt u het daar maar del”, pocketformaat, bevat 112 blz. met zo’n 20 foto’s en 10 tegeltjes met ‘wijsheid’ en is ‘te heljen en te beteljen’ voor €10 bij Harm en Sybrig Bethlehem, Fleardyk 6, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

* Onze sponsors *

Zoeken op deze site

Weerpraat

Zo was het toen

Dscf4821-ad-kerk.jpg

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-20.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 494 gasten en geen leden online