Home
28-thuiszorg.jpg

 2015 the end met harde knallen van het carbid, daar waar ooit een keet stond, bij Koopmans... Herman Finkers zorgt tijdens de avond voor een stilte. en dan wordt het twaalf uur. In dorpshuis It Swettehûs gaan de deuren open voor een warme winternacht, het begin van een feestelijke middernacht. Het bier en de oliebollen vinden gretig aftrek. Oliebollen van Venema, een ex- Scharnegoutumer... Elders op straat zeer kleine groepen mensen. Mensen komen haast de deur niet meer uit... De Glühwein wordt koud en de televisie staat aan. Dorpsgenoten zijn bang voor het knallende vuurwerk, misschien wel bang voor de zogenaamde aanslagen met Cobra's en vuurpijlen. Het is zo onmenselijk stil op straat en des te harder worden de knallen. Na 0.00 uur, het roffelde langere tijd in Sneek en we hoorden het tot ver na tweeën in Scharnegoutum. 2016 is begonnen en nog nooit was er zo lang mooi siervuurwerk, prachtig dat die Chinezen dat kunnen maken. De mensen wensen elkaar een Gelukkig Nieuwjaar. Een veelbelovend jaar.

Alle redactie-leden van www.skearnegoutum.nl wensen u een mooi 2016 toe. En heeft u nieuws of wetenswaardigheden mail ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. wij plaatsen het graag... 

* Onze sponsors *

Zoeken op deze site

Weerpraat

Zo was het toen

foto 24-ad.jpg

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-11.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 436 gasten en geen leden online