Home
07-sponsors15.jpg

AED Loënga. Net voor de kerstdagen kon ook op Loënga een AED worden opgehangen. Het bedrag hiervoor is met crowdfunding ingezameld. Wij willen alle donateurs HARTELIJK DANKEN voor hun bijdrage aan de AED voor onze kleine gemeenschap, we zijn er zeer blij mee! Het hart van de buurtschap Loënga heeft weinig inwoners, maar relatief veel passanten, zoals bezoekers aan de klokkenstoel, Scharnegoutumer wandelaars op het Rondje Loënga, joggers en hondebazen uit Harinxmaland of zomerse toeristen. Met de afsluiting van de afslag naar Loënga op de kruising in de Leeuwarderweg is de aanrijtijd voor hulpverlenersvoortuigen vanuit Sneek langer geworden, via  een bochtig traject waar niet snel gereden kan worden.

Daarom geeft de aanwezigheid van deze AED de Loëngaasters een veiliger gevoel, want de kans op snelle hulpverlening bij hartfalen wordt ermee vergroot. Vanuit Scharnegoutum is royaal en solidair bijgesprongen, waarmee het de kleine gemeenschap op Loënga is gelukt om het geld bij elkaar te brengen. De AED hangt op de Ds. Huismansleane, bij het informatiebord (zie foto).  

Net als de AED’s in Scharnegoutum zijn ze allemaal te zien in de hulpverleners-app van HartslagNU.

 

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-brug-05.jpg

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

We hebben 404 gasten en geen leden online