Home
40-thea.jpg

Graach dien – Putsjekafee.
Beste dorpsgenoten.


Op dit moment moeten we rekening houden met een onzichtbaar gevaar, het coronavirus wat de hele wereld in zijn macht lijkt te hebben en bedreigt. Ook in ons dorp hebben we er mee te maken, kerk, school, kinderopvang en dorpshuis zijn gesloten. Een onzekere toestand waarbij we alleen maar kunnen hopen dat het virus ons niet zal bereiken of persoonlijk zal raken.
Vanuit onze organisatie Graach dien hebben we nagedacht waarin en waarmee we iets kunnen betekenen voor onze dorpsgenoten en ook willen we een beroep doen op uw / jullie medewerking.

We kunnen ons indenken dat mensen welke tot de risicogroep behoren nu extra voorzichtig zijn en de deur niet uit durven om bv, boodschappen te doen of anderszins hulp nodig hebben. Echter er zijn ook mensen en met name jongeren die nu noodgedwongen thuis zitten. Op deze (gezonde) mensen willen we nu een beroep doen. Geef wat extra aandacht aan buurt en dorpsgenoten uit de risicogroep door een praatje met hen te maken of een bezoekje aan hen met bijvoorbeeld de vraag of je iets voor hun kunt betekenen met hulp of door boodschappen voor hen te doen. Denk wel om je eigen veiligheid en gezondheid zoals dat ruimschoots aandacht heeft gekregen in de diverse media. In dit verband willen we er ook op wijzen dat je bij de supermarkt in ons dorp of in Sneek via internet of telefoon boodschappen kunt bestellen. Voor degene die behoefte aan leesvoer heeft willen wij nog wijzen op onze Minibieb welke bij de bakker staat en voldoende boeken bevat die graag gelezen willen worden, ruilen mag maar is niet beslist noodzakelijk!
Tot slot, voor informatie, vragen of zo maar een praatje, maar ook voor het aanbieden van uw hulp kunt u bellen en/of mailen met één van ons,
Bellen kan naar; Anna Luimstra 0515-420163 / 0616646432, Geart Bos 0515-416753 / 0645483378, Joke Leeverink 0515-411329 / 0630274614 en Baukje de Groot 0515-422351 / 0651062242 ,
Mailen bij voorkeur naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Laten we in deze onzekere tijd nog meer dan anders op elkaar passen! 

Home

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-78.jpg

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

We hebben 219 gasten en geen leden online