Home
05-Bakker.jpg

Op de druk bezochte perspresentatie, afgelopen week in boerderij Pasveer, van het locatietheaterstuk Skaad vertelde producent David Lelyveld hoe de gedachte ontstond om de figuur Gerard Reeskamp centraal te stellen in deze voorstelling, die gemaakt is in het kader van 75 jaar vrijheid, dat dit jaar gevierd zal worden. Om verhalen over Reeskamp van meerdere zijden te horen reisde hij al verschillende landen af. Een belangrijke bron is het boek "de Drogist"  van schrijver Ad van Liempt.

Reeskamp had dit beroep voordat de 2e wereldoorlog begon.

Reeskamp was een zeer bekend verzetsman die, afkomstig uit midden Nederland, de gehele oorlog in Friesland doorbracht. Zelfs dr. Lou de Jong besteedde aandacht aan hem in zijn boeken over de tweede wereldoorlog. In de voorstelling willen de makers het verleden van Reeskamp verbinden met het heden. Het is dus niet alleen een historisch verhaal maar behandelt ook de vraag hoe één en ander te duiden, waarbij al snel de vraag zich opdringt hoe we zelf zouden denken en handelen in moeilijke en gevaarlijke tijden.

Schrijfster van de voorstelling is Marijke Schermer en de regie is in handen van Danielle Wagenaar. Op de foto ziet U de acteurs Paul R Kooij en Dette Glashouwer beiden bekend van diverse professionele theatergezelschappen. Zij speelden enkele scene`s op deze perspresentatie. Eelco Venema, ook één speler ontbreekt op de foto. Zangeres Nynke Laverman zal de friese teksten, hoewel buiten beeld, voor haar rekening nemen. Nynke is in onze provincie natuurlijk ook erg bekend en daarom heb ik de vraag ingebracht of er misschien een mogelijkheid is om ook van haar zangcapaciteiten gebruik te maken.

De voorstellingen vinden vanaf 15 april plaats in de boerderij van Douwe Hoekstra. Kaarten kunnen al worden besteld via www.pier21.nl  De voorstelling zal 15 keer worden opgevoerd zodat er ruime keuze is.  

Jan Luimstra

 

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-62.jpg

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

We hebben 544 gasten en geen leden online