Home
36-devries.jpg

28-08-2019 Na het grote succes van 2017 werd ook dit jaar het feest geopend met de parade. De parade geeft een feest datgene wat het nodig heeft. Feeststemming...!!! Met die gedachten vertrok gisteren de parade van het plein bij het Dorpshuis. Vanaf dat Swettehûs werden de 8 buurten en landen voorgesteld aan het publiek. Acht WK buurten en captains werden uitgebreid voorgesteld. Spannend.... voor de deelnemers klein/kind groot/volwassen en de toeschouwers. Je land ludiek presenteren in het gekozen thema.

Van melige grappen tot uitdagende kledij. Het werd al met al weer een verrassende show.  De uitslag van de parade is gisteravond bekend gemaakt. Brazilië, Wijk 2 (kleur geel) o.a. Zwettewei/Trekdyk/De Terp kreeg de 3e prijs, België, Wijk 6 (kleur groen) o.a. de straten Lange Achte en W Santemastrjitte en M de Jongstrsjitte kreeg de 2e prijs en Japan, wijk 3 (kleur Rood) o.a. de Ald Dyk, Dielakker, Waldastrjitte en Achterbuorren, kreeg de meeste punten en werd winnaar. Voor de foto's>   woensdag/optocht                                             

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-brug-04.jpg

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

We hebben 359 gasten en geen leden online