Home
25-Terpstra.jpg

 

Beste jongelui van Scharnegoutum,

Wij gunnen het jullie graag om in onze natuurgebieden plezier te hebben. Lekker chillen tussen het groen zonder nieuwsgierige blikken. Hartstikke fijn natuurlijk. Het mag hoor! Maar ……laat dan geen rommel achter en stook geen vuurtje. Dat hoort natuurlijk niet als veel dorpsgenoten veel moeite doen deze natuur te onderhouden, wat veel werk is. Denk maar aan het maaien, rietsnijden, afvoeren, wilgen knotten etc. Neem een plastic zak mee, een kleine moeite en neem je spullen weer mee terug. Dit vraag ik ook namens de mannen op de foto en de vele andere vrijwilligers die niet op deze foto staan.

Kortgeleden haalde ik een vuilniszak vol lege flesjes, chipszakjes en ander achtergelaten spullen op. Ook zag ik dat er gebrand was. Niet kwaad bedoeld waarschijnlijk, een peukje in het net gemaaide gras brand snel en jullie vinden het misschien leuk. Maar het hoort niet. Een week na deze opruimactie hebben andere dorpsgenoten opnieuw veel rotzooi moeten meenemen.

We hebben met z`n allen twee mooie stukjes natuur gemaakt en doen nu al jarenlang alle moeite om het in stand te houden. Veel mensen hebben daar grote waardering voor. Wandelen er en genieten van het landschap, de vogels en de bloemen. Ook zij zien de rommel liggen.

Jullie kunnen ook op een andere manier nog lol hebben, maar dan samen met ons. We maken er op onze klusdagen een leuke morgen of dag van. Nemen koffie mee en drinken er na afloop nog een lekker biertje op. Helemaal gratis. Jullie mogen dan gerust meehelpen en je zult zien dat je dan een goed gevoel hebt na zo`n dag.

Zullen we afspreken dat jullie lekker blijven chillen zonder afval achter te laten? 

Jan Luimstra

Voorzitter, maar ook gewoon vrijwilliger.

 

 

 

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-08.jpg

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

We hebben 298 gasten en geen leden online