Home
19-hortensia.jpg

3-5-2019 De leerlingen van basisschool Op`e Hichte hebben weer hun natuurweken gehouden. Thema was dit jaar Vogels.
Er is weer met plezier gewerkt op school en op 11 en 12 april gingen de kinderen in kleine groepjes de natuur verkennen op verschillende route`s. It Lange Rek, de Zwettewei, rondom de sportvelden en in de Flearen zijn ze vogels gaan spotten. Ook de kinderen van groep 1 en 2 gingen mee en een aantal van hen bleek erg oplettend te zoeken naar de vogels. Voor de oudere kinderen was er weer een vragenset. Daarbij gaat het dan om herkenning van soorten, wat vogels eten, hoe en waar ze broeden, wat hun leefgebied is en nog veel meer....

Zoals gebruikelijk werden de natuurlessen afgesloten met een kijk halfuurtje voor belangstellenden. Het project is opnieuw goed verlopen dank zij de inzet van docenten, docenten in opleiding en veel ouders van de kinderen. De rol van de school hierin is groter geworden en die van de natuurgroep wat minder. Dat laatste komt doordat veel vrijwilligers van de Stichting nog in het arbeidsproces zitten en onder de gepensioneerden sommigen door hun leeftijd minder inzetbaar zijn. Toch blijven we graag betrokken omdat educatie één van onze doelstellingen is.

De voorbereiding doen we gezamenlijk en verloopt erg plezierig. Inmiddels hebben 2 vrijwilligers van de Stichting aangegeven volgend jaar mee te kunnen doen omdat ze dan met pensioen zijn gegaan. 

We danken alle mensen die hebben meegewerkt om het project weer tot een succes te maken. Binnenkort houden we nog een evaluatie zoals we gewend zijn. In het jaar 2020 zal het thema Onderwaterleven weer aan de beurt zijn.

Als Stichting zijn we op zoek naar een imker die bijenkasten wil plaatsen in onze natuur en die, net als schapenhoudster Eva met haar dieren, ook wat wil vertellen over bijen. Het leven van de bijen is intrigerend te noemen en ze zijn voor de voedselketen voor de mens ook van groot belang. Een mooi onderwerp misschien ook voor toekomstige projecten met de basisschool.

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-43.jpg

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

We hebben 347 gasten en geen leden online