Home
35-dekajuit.jpg

 

Aan: alle ondernemers van Scharnegoutum 

Hiermee nodigen we U uit voor een overleg met de Vereniging van Doarpsbelang op vrijdag, 26 april a.s. Aanvang 19.30 uur in het Swettehûs.

Er ligt bij de Stichting Ondernemersfonds Súdwest-Fryslân een pot met geld gereserveerd voor het dorp Scharnegoutum. Het gaat om een bedrag van plm. € 20.000,-

Dit gereserveerde bedrag zal m.i.v. 1 mei 2019, dus over ongeveer anderhalve week, terugvloeien naar de algemene middelen van de gemeente Súdwest-Fryslân, aldus de bestuurder van deze Stichting.

Dan is de pot leeg en moet de Stichting nieuw budget opbouwen.

 

Nu de ondernemersvereniging van Scharnegoutum niet meer bestaat kunnen de ondernemers van Scharnegoutum een mandaat geven aan het Bestuur van Doarpsbelang Skearnegoutum-Loaiingea om dit bedrag te behouden voor ons dorp.

Elke ondernemer kan evenwel ook kiezen voor het bij de gemeente terugvragen van de door hem of haar betaalde opslag onroerendzaak belasting. Velen doen dat niet als gevolg van onbekendheid, het geringe bedrag van deze opslag en/of het feit dat dit elk jaar opnieuw moet worden aangevraagd. 

Als U ons een mandaat geeft moet dorpsbelang vervolgens projecten voordragen voor subsidie waarna deze beoordeeld worden. Het moet gaan om projecten die het algemeen belang van de inwoners van ons dorp dienen. Individuen of individuele bedrijven mogen niet in aanmerking komen. Wel zaken op het gebied van bv. infrastructuur, natuur, groen in het dorp, cultuur, zorg, voorlichting en dergelijke. Projecten dus die in het belang zijn van de “mienskip”.

Het Bestuur van het Fonds geeft aan dat men soepel omgaat met de aanvragen, vooral wil inzetten op co-financiering en dat achteraf verantwoording wordt gevraagd van uitgegeven gelden. Wij vinden dat laatste vanzelfsprekend. 

Dit geld moeten we toch veilig stellen voor het dorp?

Mandatering houdt in dat in het overleg op 26 april jullie instemming nodig is. Dat moet minimaal gedragen worden door de helft + 1 van de aanwezige ondernemers. Dat kunnen er veel of weinig zijn, maar dat is niet van invloed. Aldus de bestuurder en de beroepskracht van de Stichting.

Wanneer de helft + 1 van de aanwezigen instemt, wordt het Bestuur van Doarpsbelang partij voor de Stichting, wordt het budget behouden en kunnen wij aanvragen indienen. 

Wij moeten snel reageren en uiterlijk 1 mei 2019 deze zaak rond hebben. 

Deze oproep op www.skearnegoutum.nl  doen wij voor de bedrijven die we niet per mail hebben kunnen bereiken. Veel kleine ondernemers hebben geen website en geen mailadres bekend gemaakt. Vaak werken zijn onder een landelijke organisatie. 

Uw aanwezigheid stellen wij zeer op prijs.

Namens het Bestuur,

Jan Luimstra (secr)

 

 

 

 

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-23.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 899 gasten en geen leden online