Home
10-scharneauto.jpg

We kunnen nog collectanten gebruiken. Er zijn helaas twee trouwe collectanten in Scharnegoutum afgevallen, daarmee blijven bepaalde straten liggen. Niemand willen we links laten liggen, we komen op voor recht en eerlijkheid!  U kunt zich aanmelden bij Albert Kingma of Coco Bakker haar  tel nr. is: 0515-416763 
Het is bijna zo ver: de Collecte week van 11 t/m 16 Maart ook in Scharnegoutum!   

Zoals u weet is Amnesty  volledig afhankelijk van donaties en ontvangt geen geld van regeringen omdat ze onpartijdig moeten kunnen oordelen over zaken betreffende mensenrechten.  De Amnesty-beweging bestaat uit nationale afdelingen in meer dan zeventig landen. Alle nationale afdelingen dragen bij aan de financiering van de beweging. Wij komen bij  u aan de deur! De Amnesty-beweging is georganiseerd als een vereniging. De leden (de nationale afdelingen en andere Amnesty-entiteiten, verenigd in de Global Assembly) bepalen vooraf de strategie op hoofdlijnen en houden toezicht. Het Internationaal Bestuur bestuurt het Internationaal Secretariaat. De door het Internationaal Bestuur benoemde secretaris-generaal voert het werk uit door het Internationaal Secretariaat aan te sturen.

Internationaal Secretariaat

De belangrijkste taken van het Internationaal Secretariaat zijn:

  • onderzoeken, verzamelen, analyseren en publiceren van informatie over mensenrechtenschendingen;
  • coördineren van internationale acties en campagnes, en uitbrengen van actiemateriaal;
  • bevorderen van aandacht voor mensenrechten in intergouvernementele organisaties zoals de VN;
  • benaderen van internationale media;
  • ondersteunen van het werk van nationale Amnesty-afdelingen en van leden en groepen in landen waar nog geen afdelingen bestaan; fondsenwerving bij internationale organisaties.

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-41.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 687 gasten en geen leden online