Home
40-thea.jpg

Louis Godschalk "Wie ben ik?"

Begin januari schreef ik over het indrukwekkende boek van Louis Godschalk. Welnu. Op woensdag 3 april is Louis Godschalk te gast in het Fries Scheepvaart Museum in Sneek. Hier komt hij vertellen over zijn bijzondere familiegeschiedenis. 

In 1956 ontdekt de dan 14 jarige Louis Godschalk bij toeval dat hij niet is wie hij denkt te zijn. Tot die tijd gaat hij door het leven als Loekie Rienstra, geboren in Friesland. Op de middelbare school wordt Loekie geconfronteerd met zijn verborgen verleden;

Loekie hoort dat de ouders waarbij hij is opgegroeid niet zijn echte ouders zijn, dat hij eigenlijk Louis Godschalk heet, dat hij Joods is en dat praktisch zijn hele familie in de Tweede Wereldoorlog is omgekomen. Dit ongelooflijke verhaal zet het hele leven van Louis volledig op zijn kop. De vraag 'wie ben ik' dringt zich onherroepelijk aan hem op en dan begint een zoektocht naar zijn ware identiteit.

Naar aanleiding van zijn zoektocht verscheen afgelopen januari de autobiografie met de titel 'Wie ben ik'. De inmiddels in Israël woonachtige Louis Godschalk is samen met Koos Boorsma, die het verhaal van Louis te boek heeft gesteld, te gast in het museum.

Het voorlopige programma

Vanaf 19:00 uur Inloop, ontvangst met koffie/thee
19:30 uur Een korte introductie door Dina Eringa, gevolgd door een inleiding van Koos Boorsma en de lezing door Louis Godschalk
20:30 uur Korte pauze met koffie/thee en een stukje oranjekoek
20:45 uur Napraten en gelegenheid tot het stellen van vragen
Kosten
Toegang museum: € 2,50
Koffie/thee: € 1,00
Oranjekoek: € 1,00

Een definitieve invulling van het programma volgt zo spoedig mogelijk.

Aanmelden
Wanneer u bij deze avond aanwezig wilt zijn, dan kunt u zich alvast aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 0515-414057

G Bos.

 

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-10-b.jpg

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

We hebben 188 gasten en geen leden online