Home
36-devries.jpg

23-12-2018 Een ending story…    Mensen van boven de zestig hebben geen tijd meer te verliezen. Daarom mogen we opschieten met de bouw, de verbouw van Elim. Een info bijeenkomst in it Swettehûs, is een bijeenkomst met een hoog zestig plus gehalte en dan tref je mensen met ruime ervaring in het zestig plus zijn, dus mensen met veel kennis in heel veel zaken. Dat is positief! Maar bij iets nieuws zitten mensen blijkbaar meteen klaar om zorgen te delen. Zorgen delen is vaak negatief.

De betekenis van 'negatief' (het is een bijvoeglijk naamwoord, bijwoord) is ontkennend, is een negatief beeld van,  is ongunstig, is geneigd het slechte, ongunstige te benadrukken. Bij verandering denkt men snel aan problemen. Het nieuwe plan van Patyna is juist geweldig! Het is positief!
Wie weet zou het heel mooi kunnen worden als men wat minder gingen inzoemen op details. Het is bij aanvang van een plan beter om de bijzaken te scheiden van de hoofdzaken.
Kwestie van omdenken blijkbaar. Het ging over oude huisjes die bewaard moeten blijven, maar het ging al heel snel over allerhande parkeerproblemen. Over iets wat er nog niet is…

Patyna is sinds 2016 de naam van een nieuwe organisatie. Het is een samenwerkende organisatie. De naam Patyna is in ditgeval een afgeleide van patina. Patyna is de omschrijving van 'de waas van ouderdom' en de prachtig doorleefde uitstraling die ontstaat door de invloed van de tijd. Met die sfeer wil Patyna Elim 'omtoveren'.  Oase om tot rust te komen...

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-20.jpg

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

We hebben 269 gasten en geen leden online