Home
14-Jaco.jpg

Sinterklaas intocht 2018 Lichte paniek heerste er aan de Swette bij de brug toen de jeugd van Scharnegoutum vol verwachting stond te wachten op de stoomboot die Sint Nicolaas naar ons dorp zou brengen. Het was al over half twee en er was nog niets te zien op de Swette, waar bleef die boot toch? De voorzitter van Doarpsbelang werd ook al ongerust tot dat ze te horen kreeg dat de boot van Sinterklaas pech had doordat een van de zwarte Pieten, hij had blijkbaar niet goed opgelet op de Pietenschool, in plaats van hout, pepernoten in de stoomketel had gegooid en daar wilde de boot niet op varen.

Gelukkig kon onze plaatselijke Shuttle chauffeur Geart noch net op tijd vervoer regelen en zo kwamen Sinterklaas en zijn Pieten toch nog net op tijd bij de brug aan. Onderweg werd ook de Jesband  van Excelsior nog opgepikt  en zo kwam alles toch noch op zijn pootjes terecht. Na de ontvangst door de voorzitter van dorpsbelang, Aukje Hofman, welke de goedheiligman en zijn gevolg welkom hete, vergezeld door naar het leek de voltallige jeugd van ons dorp vertelde de Sint dat hij blij was weer terug te zijn in Scharnegoutum. Omdat het paard van de Sint op de gestrande boot achter gebleven was stapte de Sinte en de Jesband weer op de Shuttle voor een rondrit door het dorp wat door velen gewaardeerd werd. Ook de sint was hier blij mee want, zo vertelde hij, hij kreeg er steeds meer moeite mee om het paard te beklimmen. En vanuit de Shuttle kon hij de kinderen mooi een hand geven en er waren zelfs een paar zo gelukkig dat ze op de schoot van Sint een stukje mee mochten rijden. Ook andere kinderen mochten op de shuttle en zo kwam het hele gezelschap na en mooie rondrit bij uitstekend weer bij it Swettehûs aan waar het officiële Sinterklaasfeest begon. DaAr werd gezongen, gedanst, gespeeld, gegeten en gedronken en mochten velen een eerste cadeautje ontvangen. Tot slot van de feestelijkheden konden de kinderen buiten nog met de Sint en zijn Pieten op de foto wat ook zeer in de smaak viel. De mensen van Doarpbelang en het dorpshuis hebben er met elkaar weer voor gezorgd dat e.e.a. zeer goed geslaagd is. Een woord van dank aan  Duurzaam Vervoer Sneek voor de inzet van de Shuttle is zeker ook op zijn plaats en laten we ook Pieter Jan Atsma en de Jesband niet vergeten te noemen, zij zorgden er weer voor dat het ook muzikaal een feest werd! 

De foto’s zijn van Marco Volberda, Barbara Sijpersma en Minke Silvius, dank daarvoor.

 

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-44.jpg

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

We hebben 748 gasten en geen leden online