Home
15-heleen.jpg

3-11-2018 Weer een invasie van vogels in en bij Scharnegoutum. Nu geen spreeuwen, maar kramsvogels (fjildlyster). Gezien in It Lange Rek waar er zaterdag j.l honderden exemplaren zich te goed deden aan de vele bessen. Later ook plm. 20 tot 30 exemplaren rondom onze woning. De foto dateert van enkele jaren terug, genomen in onze achtertuin toen de dieren vanwege behoorlijke vorst, weinig beweeglijk waren. Even op de foto klikken voor vergroting.

Op dit moment zie ik ze al weer minder, waarschijnlijk verder op trek. De "krammen" waren erg schuw en voortdurend in beweging. Als het gaat vriezen sparen vogels hun energie en vliegen minder. De kramsvogel is een lijsterachtige, is wat groter dan merel en gewone lijster. De afgelopen week waren duidelijk de volle buikjes te zien omdat er een overvloed aan voedsel is. Ze vetten op voor de koude die er aan komt.

De kramsvogel is behoorlijk kleurig, met bonte onderdelen, vooral op de borst. Achterzijde kop grijs en op de rug, afhankelijk van de tijd van het jaar roestbruin. Als de vorst komt, misschien in uw achtertuin.

Jan Luimstra

 

 

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-03.jpg

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

We hebben 1127 gasten en geen leden online