Home
42-finzie2-sneek.jpg

Zaterdag 27 oktober was, tegen alle verwachtingen in, een zonovergoten dag. De vrijwilligers van de Stifting de Flearen/Oer`t Lange Rek hebben in It Lange Rek een grote slag geslagen om het natuurgebied winterklaar te maken. Alle wilgen zijn geknot, waarna een enorme vracht takken moest worden afgevoerd. Nooit eerder was de rietaanwas zo groot van omvang, zodat we met agria en bosmaaiers een lange dag in de weer waren. Een dag eerder werd de plasdras van de Flearen onder handen genomen door de firma Wierda. 

Ook hekkelspecie moest worden afgevoerd en een picknickbank, versleept door jeugd, weer op zijn plek gezet. Dankzij de inzet van kraan en kiepkar was dit werk goed te doen. Er is dus hard gewerkt, maar ook tijd genomen voor koffie pauze en soep en broodjes in het Swettehûs. We kunnen spreken van een geslaagde en ook gezellige dag die dankzij de inzet van wel 14 vrijwilligers veel heeft opgeleverd.

Er zal nog gehekkeld worden en in de Flearen gesnoeid langs het fietspad en dan kan een nieuw seizoen tegemoet worden gegaan. Met dank aan alle harde werkers. 

Binnenkort een beeldverslag op deze website van de foto`s die Fiona van Netten en ondergetekende hebben gemaakt. Eerst vragen we onze leden of ze in dit verslag wel in beeld willen komen.

Namens alle bestuursleden

Jan Luimstra 

 

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-77.jpg

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

We hebben 182 gasten en geen leden online