Blog
26-puur.jpg

22-09-2018 Scharnegoutum. Er zijn mooie plannen, komt u ook?
Voor inwoners, voor U, voor uw-mijn ouders, of heeft u gewoon interesse?
Een mooie folder/flyer nodigt ons uit om naar de informatie avond te komen.

U bent welkom: Op dinsdag 2 oktober a.s. om 19:15 uur tot 21:00 uur in het Swettehus . Patyna broedt op een mooi plan voor 16 appartementen in het oude Elim. Nu is het moment daar om u breed te informeren over dit woonconcept.

Scharnegoutum 20-09-2018, ...al eerder werd de vloer mooi gemaakt, werd alles weer schoongemaakt, de tuin werd geharkt en het paadje geveegd. Vandaag staan er maar liefst twee verhuiswagens bij de pastorie op de Lege Dyk, een ware opstopping op de weg,  bedoeld om ruimte te maken voor heel veel spullen. Verhuismannen en één vrouw sjouwen dozen heen en weer. Huisraad en veel boeken. Een kerk in actie,  zo lijkt het een beetje. Op zondag 30 september heeft Scharnegoutum weer een dominee want dan is de feestelijke kerkdienst.  

In het woongebied de Flearen zijn twee bouwfases gerealiseerd terwijl het plan nog een 3e fase bevat. Het gaat hierbij om de ruimte tussen het spoor en de W.J Santemastrjitte, ofwel het braakliggende stuk grond waarop voorheen de noodschool gevestigd was. In de afgelopen jaren is er geen bemoeienis van de gemeente geweest deze 3e fase te realiseren. In contacten terzake werd wel aangegeven dat er behoefte bestaat eventuele woonbehoeften en wensen te inventariseren.

De aanvangstijden veranderen nog wel eens, andere tijden,  ook bij de kerk:
De KERKDIENSTEN   van Juli en Augustus

     U bent altijd welkom in de dorpskerk van Scharnegoutum: zie schema

8-08-2018 Er is achter de schermen veel gewerkt, gesproken en nagedacht, op zondag 9 september start de kerk weer met haar 'winter' activiteiten. Dan is ook de startzondag. In week 35 ontvangt u de flyer in de brievenbus daarmee presenteert de kerk haar jaarthema: "Er is nog zoveel niet gezegd..."

DE MONSTERTOCHT van Maarten tegen kanker.

Doe mee…    Van 18 - 20 aug. zwemt Maarten vd Weijden de elfstedentocht. Een monstertocht van bijna 200 kilometer!. Zaterdag de 18e in alle vroegte, vermoedelijk een uur of 7:00, is de doorkomst door ons dorp. 
Nu vraag ik me af of er in Scharnegoutum ook sportievelingen zijn die een stukje met Maarten mee willen zwemmen. Op die manier kunnen ze dan een donatie voor het onderzoek tegen kanker bij elkaar zwemmen. Wij als dorpsgenoten kunnen deze zwemmers dan ondersteunen met een financieële bijdrage t.b.v. het KWF. Wie o wie durft de uitdaging aan en schrijft zich in als deelnemer?? Zie voor verdere informatie: https://www.11stedenzwemtocht.nl/   GB.

Achttien jonge mensen van Groep 8 van basisschool Op'e Hichte waren uitgenodigd als speciale gasten tijdens de kerkdienst op 8 juli jl. in Scharnegoutum. De speciale 'uitvliegdienst' was gericht op de kinderen die na de zomervakantie mogen uitvliegen naar de middelbare school. Daar zaten ze dan, allemaal vooraan in de kerk. Een mooi clubje jongens en meiden dat samen de lagere school in Scharnegoutum heeft doorlopen.

12 juli 2018: De eindmusical "Monsterhit" van Groep 8 van basisschool 'Op'e Hichte' mocht ook met recht een monsterhit worden genoemd! Wat hebben we een talent in Scharnegoutum en op donderdag 12 juli jl. kwam dit talent op een paar vierkante meters bij elkaar op het podium van het Swettehûs. Achttien mooie, lieve, stoere, grappige, gespannen schoolverlaters speelden de rol die op hun lijf geschreven was. Wekenlang geoefend met elkaar en met juf Mienke en juf Irene.

11-07-2018 Hier is het weer van vandaag! Nieuw op deze website is het dagelijkse weerpraatje in beeld. Dirk van der Meer, de Sneker Weerman, verzorgt elke dag het weerpraatje van Sneek en directe omstrek. De Mediagroep mag daar gebruik van maken. Dus onder de knop in de linker balk zit het actuele weerpraatje, klik op deze knop dan weet je meteen wat voor weer er komt in Scharnegoutum. Weerman Dirk voelt, ruikt en ziet de weersveranderingen en ondersteunt dat uiteraard met actuele online informatie. Hij kijkt naar de kleur van het water, de vorm van de wolken, het gedrag van de flora en fauna, kortom : Hij is het weer!  Wij mogen zijn gewaardeerde en veel gelezen weerpraatjes delen.

9-07-2018 Arjanne Huls keek ook naar ons dorp, ze bedacht de basis van een mooi nieuw logo. “Dit logo symboliseert de gemeenschap, het Swettehûs de huizen, zij vormen het dorp, het zijn de ontmoetingsplaatsen en worden omringd door het hart, het Fryske pompeblêd dat mag spreken, laat dit mooie hart maar spreken, en ik hoop het van harte. De kerk is onze markering, want daar ligt Scharnegoutum…” en zo tekende Arjanne dit nieuwe logo ontworpen voor het dorp en voor dorpsbelangen. Het is een mooi resultaat en met dank aan Arjanne.

9-07-2018 Het kan geen toeval zijn, zo vlak voor de vakantie. Terwijl de meeste mensen hun vakantie vieren worden de inbrekers actief. Op de Molepaed gaan ze dit mogelijke probleem collectief aanpakken. Daar hangen sinds kort nieuwe bordjes. "De Buurtpreventie", deze vorm van sociale controle  is een door bewoners georganiseerde controle op onregelmatigheden in een woonwijk of buurt.

07-07-2018 Morgen op zondag is er een bijzondere dienst in de kerk, dan vliegen alle groep 8 kinderen van de basisschool figuurlijk uit... Nou ja uitvliegen, zij vieren deze symbolische kerkdienst en staan met elkaar stil bij waar ze ooit in het dorp zijn begonnen, de peuterschool, de basisschool, en dit voltooid, staan nu aan de start van verdergaan. Het is de traditionele uitvliegdienst en begint om 9:30 uur, kinderen in de hoofdrol en de voorganger is Ds. Alex van Ligten.  

6-07-2018 Ik vertrek, het is bijna vakantie..!  Al vanaf de jaren zestig, dus al lang geleden raakten mensen 'verslaafd' aan vakantie vieren. Mensen gingen weg, steeds verder en verder weg. Reizen en rondrijden. Zomer 2018 breekt alle records: Er vertrekken uit ons dorp de komende zomermaanden per week gemiddeld zo’n 8 mensen met een caravan, wel 6 mensen met een camper en zeker wel 10 mensen met een tent of rugzak. Scharnegoutumers reizen en rijden dus blijkbaar ook heel wat heen en weer,  van camping naar camping en/of rondom.

4-07-2018 Een grondige opknapbeurt is  op dit moment gaande in gymzaal-sportkomplex Wardy. Timmerlui zijn ijverig bezig. De tegelzetter is nu aan zet, het is de firma Bax tegelzetters uit st Nicolaasga, ze maken het mooi met tegels in de kleuren wit en blauw. Nieuwe tegels aan de wand, en op de vloer komt nog een naadloze epoxyvloer, dat is vooral schoner en beter. Aan wc en douches worden tegenwoordig hoge eisen gesteld. Bij het bestuur van Wardy hebben ze dus goed nagedacht en is dit een investeren voor de toekomst, en daar hebben de sporters straks weer profijt van.  

 2-07-2018 En het is alweer voorbij…een groots Kleintje Dorpsfeest. Een dag feest met het weer dat we op zaterdag 30 juni hadden kan op voorhand al bijna niet meer stuk. Aanhoudend mooi weer en alleen maar zon. De dag zelf was een mix met activiteiten voor jong en oud. Enorm geslaagd was het voor de eerste maal georganiseerde dorpsontbijt.

It sil skearnegoutummers net ûntgean dat har korps Excelsior, lyk as in soad oare musyk ferienings, yn`e krimp sit. Lykwols hawwe se sneon, 23 juni in tige slagge Swette Night delsetten. Mei dirigint Meine Verbeek as ynspirearjend orkestlieder kinne se werom sjen op in prachtige jûn mei de jesband ûnder lieding fan Fokje de Jong en coverband Smûk, in band dy`t rûnom wurdearje wurdt en hieltyd mear namme kriget.
foto's <klik hier>

Moai fûn ik foaral de nûmmers

23-06-2018  Als het de eerste keer net niet in één keer gelukt is en je mag nog op dat ene vak een her examen doen.
Het her- examen....Na wekenlang keihard leren brak ook hier de grote dag aan. Vol spanning wachtten de her examenkandidaten gisteren op dat ene verlossende telefoontje. En ja, dan ben je eindelijk ook geslaagd! Met zo'n mooie prestatie mag de vlag natuurlijk uit.  Na de vlag en de tas, het zonnetje, de bloemen, volgt de diploma uitreiking. Ook namens de Mediagroep iedereen nogmaals van harte gefeliciteerd! 

De lente loopt bijna al weer ten einde en de zomertijd breekt aan. De tekst van dit artikeltje maakte ik toen de lente pas begonnen was en is even blijven liggen. Nu dus maar even wat aanpassen. Onze natuurgebieden de Flearen en It Lange Rek zijn een nieuw seizoen in gegaan. En het duurde niet lang voor er weer druk gefietst, gewandeld en gevaren werd, waarbij ook de natuurgebieden bij ons dorp niet werden overgeslagen. Een fotocollage vind u in het album <klik hier>

  Op zaterdag 30 juni is het feest van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat.
De deur aan deur flyer is uit. Daar leest u het programma,  van ontbijt tot muziek, met daar tussenin zoveel andere leuke dingen. Van koffie met kort erna een springkussen, een wandel- en puzzeltocht, een recreatieloop, een geweldige oranje run, een kinderdisco, matinee, en zoveel meer etc. Kom naar het Swettehûs... 

15-06-2018 Een schitterende avond. De zon verdwijnt langzaam achter de horizon en de wandelaars druppelen binnen. In totaal kozen 40 jonge deelnemers voor de 5 kilometer wandeling, 20 jonge wandelaars voor de 10 kilometer. Mede ook dankzij de hulp van 15 enthousiaste vrijwilligers is de wandeltocht van 15 juni 2018 letterlijk weer goed verlopen. Op de foto liggen de medailles al klaar voor de deelnemertjes. Want bewezen is wanneer je kinderen die vooraf laat zien, ze beter doorlopen... Geen getreuzel of gezeur, met gezelligheid en vertier volgt de beloning. Chips, limonade en een medaille. In de eerst volgende Doarpsomropper meer over deze leuke speeltuin. 

Zwette Night Music, 23 juni 20:30 uur op het Swettehûsplein door Excelsior en Jesband met medewerking van de coverband Smûk!!!!
Net als voorgaande edities belooft het weer een afwisselende avond te worden met onder andere recente hits en rockmedleys.

10-06-2018  Op naar de langste dag met mooi weer en lange dagen, de zon schijnt volop.
Op volle toeren produceren de zonnepanelen in Scharnegoutum groene energie... 

* Onze sponsors *

Zoeken op deze site

Weerpraat

Zo was het toen

Dscf4816-adzw.jpg

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-21.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 346 gasten en geen leden online