Blog
06-Breuker.jpg

Ast nei’t ljocht sjochst  falle skaden achter dij…

De Doarpsomropper redactie wenst iedereen goede feestdagen en Lok en Seine voor het komende jaar. We hadden nog mooie foto’s ‘Út de Alde Doaze’ en willen die graag met jullie delen via deze site: beelden met ‘oude feesten’, waar autocross nog onderdeel was van dit gebeuren… in 2015 vlug nog even terug in de tijd en het stof van die tijd over het scherm te laten dwarrelen… (geen sneeuw, maar dwarrelt er toch wat). (1) Kijk eens wat een stofwolk, in 1979 was er voor de laatste keer eenautocross, een kijkje nemen bij de autocross. (2) Een mooi hoog plekje konden ze vinden: Marten de Jong, Tjitte de Jong en beneden Emkje de Jong en juf Uulkje Blom. Van boven konden we alles mooi bewonderen... De cross werd gehouden in het land van Willem Jellema. Dat was geweldig, dat dat mocht. (3) En dan de prijsuitreiking van een reis naar Parijs gewonnen door de familie Gerrit en Hendrika Jellema uit Scharnegoutum, en de tweede prijs een fiets in het bezit gekomen van de familie Cees en Baukje de Jong. Lees meer en klik op de foto's...

(4) Dhr Brinkman toen minister van cultuur bracht een bezoek aan ons feest. De nieuwe vlag van Scharnegoutum wordt aangeboden door Yme de Vries aan dhr Brinkman. Verder op de foto Ultsje de Jong en een glimp van Haitze Wiersma. (5) En dan al dansend Ultsje de Jong met Grietsje Eisma vooraan. Brinkman en aan de rechterzijde Tsjerk Heeringa. Bijzonder en bewonderingswaardig. (6) Op de laatste foto neemt in 1992 na 32 jaar de voorzitter afscheid van de Oranjevereniging. Op de foto het gehele bestuur van links naar rechts Jimte Sybrandy, Eddy Venema, Geert Bos, Yme de Vries, Haitze Wiersma, Siep Postma, Douwe Posthuma, Ultsje de Jong en Tsjerk Heeringa. En als je dit zo ziet, hebben we alweer heel wat feesten gehad en ook dit feest van 2015 kan aansluiten bij de geschiedenis. We hopen dat er nog heel veel gezellige, verrassende en enerverende feesten zullen volgen...  Klik snel op lees meer... en klik op de foto's'......

 

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-58.jpg

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

We hebben 326 gasten en geen leden online