Blog
08-zorgboerderij.jpg

 Zaterdag 28 november...Het regende afgelopen zaterdag een beetje en Sinterklaas kwam gelukkig wel. De boot in de Zwette, even toeteren en aangelegd en daarna ging Sint op het paard. Het was een nieuw paard, het veulen van Americo en die had er nog geen zin in. Bang voor Sinterklaas was het paard, zenuwachtig was ie, en de beklimming op zijn rug ging erg moeizaam. Maar het lukte uiteindelijk en de rondleiding door Scharnegoutum kon beginnen. Op naar het nieuwe dorpshuis en binnengekomen waren daar de kinderen van het dorp. Sinterklaas kwam binnen en de pieten strooiden pepernoten. Zo opmerkzaam als kinderen kunnen zijn, zagen ze meteen dat de hoofdpiet verschillende schoenen droeg. Eén laars en één schoen... Grote hilariteit hierover natuurlijk en hoe kon dit gebeuren...

Verloren tijdens alle werkzaamheden van Piet, verloren en zoek geraakt in de grote schoorsteen. De schoorsteen stond op het  podium. Deze was meegereisd en toen Piet daar weer in ging kijken vond hij er van alles, en uiteindelijk ook de laars en de schoen. Alles weer boven water en dus komt alles weer helemaal goed. De kinderen weer gerust gesteld en Sinterklaas kon meteen weer aan de slag om alle schoenen in het dorp van cadeautjes en lekkernij te voorzien. Wilt u de intocht terugkijken dat kan wanneer u hier klikt...http://www.skearnegoutum.nl/2015/sinterklaas-feest/intocht-sinterklaas Veel kijkplezier of u kijkt nog even verder en gaat mee naar het feest:  http://www.skearnegoutum.nl/2015/sinterklaas-feest/het-sinterklaasfeest

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-10-b.jpg

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

We hebben 299 gasten en geen leden online