Blog
20-Punter.jpg

Na de aanleg van het fietspad, waar al druk gebruik van wordt gemaakt, vonden we het tijd worden ons natuurgebied de Flearen te verrijken met een til voor de huiszwaluw en een informatie-paneel.

De til is al door velen bewonderd. We hopen nu dat de huiszwaluwen deze ook snel zullen ontdekken en bevolken. Afgelopen donderdag, 29 oktober, hebben we het infopaneel geplaatst. We waren nog maar net klaar of de eerste fietser stapte af en begon de tekst te lezen. Ook schooljeugd op weg naar Bozum keek er nieuwsgierig naar. De panelen waarvoor we zelf de teksten en foto`s hebben verzorgd zijn door Empatec vervaardigd. Een mooi resultaat, waar we blij mee zijn. U begrijpt dat het meer dan een paar centen gekost heeft, maar dan heb je ook wat.

Tot onze grote spijt.......en ergernis werd het paneel echter nog op de dag van de plaatsing vernield, afgerukt en meegenomen. Vernieling gebeurt vaak de laatste tijd in ons dorp, maar al op de eerste dag? Natuurlijk hebben we aangifte van vernieling gedaan bij de politie. Ook is al een nieuw paneel besteld en dat zal nog extra zwaar en solide worden uitgevoerd zodat afrukken en meenemen een stuk lastiger zal zijn, zo niet onmogelijk.

Tegen

de dader(s) willen we zeggen dat we bewoners hebben gevraagd een extra oogje in het zeil te houden. En we wijzen hen erop dat veel mensen veel plezier beleven aan het natuurgebied en interesse tonen voor wat informatie zoals op dit paneel. Gun hen dat!

Voor het nieuwe fietsseizoen gaan we nog twee zitbanken plaatsen en daarmee is het nog niet klaar met de aankleding van de Flearen. We hebben nog een zeer interessant plan. Daarover later meer. Ook bij It Lange Rek zult U een informatie-bord aantreffen.

Bestuur Stifting de Flearen/Oer`t Lange Rek 

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-19.jpg

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

We hebben 374 gasten en geen leden online