Blog
04-Atsma.jpg

 Foto van de Alddyk...De tekst bij de foto: Scharnegoutum 07-07-1962 ! Van de 29 dorpen die Wymbritseradeel rijk is. Het is de op twee na het grootste dorp in deze gemeente. Met zijn rond duizend inwoners is het bepaald geen groot dorp maar belangrijk is het wel dat het groeit. Daarmee wijkt het vrij sterk af van het totale beeld van de gemeente. De groei voltrekt zich hoofdzakelijk in de omgeving van de coöp zuivelfabriek, dus niet vlak langs het water van het dorp. Het oudste deel van het dorp is duidelijk naar de Zwette gericht. Vroeger was dat de verkeersader. In 1912 passeerden 7250 schepen de brug in Scharnegoutum, Later heeft het verkeer zich naar de weg verplaatst. De groei van het verkeer heeft ook met zich meegebracht dat de weg van Leeuwarden-Sneek niet meer door het dorp loopt. Wat er echter ook is veranderd, de hervormde kerk geeft nog altijd het gezicht aan Scharnegoutum dat zoals de foto toont een rustig dorp is gebleven. 

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-05.jpg

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

We hebben 319 gasten en geen leden online