Blog
42-finzie2-sneek.jpg

Voor de site www.skearnegoutum.nl dient zich een nieuwe sponsor aan, een vertrouwd adres voor het dagelijkse brood en heel veel andere lekkernijen. Bakkerij Posthuma zit niet stil en heeft momenteel een bijzondere actie.  Bakkerij Posthuma bakt Keniaanse Bol voor Keniaanse weeskinderen,  In de week van 19 t/m 25 oktober ligt in de winkels van bakkerij Posthuma de ‘Keniaanse Bol’. Bij de verkoop van iedere Keniaanse Bol, doneert bakkerij Posthuma 1 euro 50 aan stichting Doch Dyn Dream. De bol is speciaal ontwikkeld voor stichting Doch Dyn Dream. Deze stichting houdt zich bezig met een kleinschalig en inzichtelijk project in Kenia; zij bouwen een school voor ruim 200 weeskinderen in de buurt van Matunda, West-Kenia.

Bakkerij Posthuma

heeft een heerlijke donkere bol ontwikkeld met onder andere hazelnoten, cranberry, moccasiroop en bastaardsuiker en krijgt dus de naam: Keniaanse Bol. De bol zal op alle locaties verkrijgbaar zijn; Wommels, Sneek, Bolsward en Scharnegoutum. Stichting Doch Dyn Dream streeft naar duurzaamheid en self-sufficiency. Zo is er kortgeleden een baksteenmachine aangeschaft, waarmee de mensen in  Kenia hun eigen stenen kunnen maken en daarnaast geld kunnen verdienen met de verkoop ervan. Het geld wat met de actie binnenkomt zal direct naar Kenia gaan, en volledig worden gebruikt voor de bouw (en droom) van de kinderen in Matunda.

Kijk ook op www.dochdyndream.nl

 

Wij steunen veel goede doelen acties zoals bovenstaande.

Maar ook hebben wij ons zogenaamde “spek de kas”actie.

Voor vereniging bestaat een mogelijkheid om producten af te nemen en deze als “stutelaksje”in te zetten.

De producten (wellicht gerelateerd aan de vereniging, volleybolletjes ofzo?) worden tegen een fikse korting afgenomen en op die manier kan er winst voor de clubkas gemaakt worden.

Een tip voor de verengingen van Scharnegoutum, om met bijvoorbeeld oliebollen langs de deuren te gaan.

Neem contact op  met  Johan Koornstra (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) voor de mogelijkheden.

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-brug-03.jpg

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

We hebben 291 gasten en geen leden online