Blog
21-grollema.jpg

Scharnegoutum 12-10-2015: De containerbrandjes waarover deze site berichtte betrof extreem vandalisme met gevaar voor het leven. Terecht vraagt de politie, die dit hoog opneemt, om getuigen. De redacteur van het eerdere artikel kon niet weten wat er in werkelijkheid aan de hand was. Bij twee bewoonsters aan de Waldastraat was de schrik ontzettend groot. Bij één bewoonster is een deel van de achterpui van de woning in vlammen opgegaan, is de keuken uitgebrand, alles zwartgeblakerd en het hele huis moet worden schoongemaakt, terwijl veel inboedel moet worden vervangen of gereinigd. Dat zal niet in enkele dagen kunnen worden afgedaan om maar niet te spreken over de noodzaak dat de hele achterpui vervangen moet worden.

Deze bewoonster kon maar net op tijd haar woning verlaten omdat ook de trap naar boven al vol rook stond. De schade aan de woning en inboedel is groot.

Bij haar buurvrouw, die ook getroffen werd - geblakerde pui en gebroken glas - kon zij slapen en nu verblijft ze bij één van de kinderen. Het is goed voor te stellen dat een dergelijke brand mensen trauma`s kan bezorgen.

Hopelijk zal de politie de dader(s) kunnen achterhalen, want vandalen als deze moeten gestopt worden voordat er gewonden of zelfs doden vallen. (Hopelijk) los van deze gebeurtenis staat het feit dat ons dorp de laatste tijd vaker geconfronteerd wordt met vandalen die menen rottigheid uit te moeten halen. Daarom aan iedereen de oproep alert te zijn en aangifte te doen (kan ook anoniem als U wilt) als personen herkend worden. Maak zo mogelijk foto`s van daders zodat de politie wat in handen heeft. Zij moet immers wel over bewijzen beschikken om een zaak te hebben.

 

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-66.jpg

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

We hebben 212 gasten en geen leden online