Blog
17-Koopmans.jpg

Scharnegoutum wint primeur met het digitaal collecteren. Want wie heeft vandaag de dag nog kleingeld in huis of in de portemonnee ? Nou ja, behalve dan dat ene muntje van de Poiesz maar verder dan is men in Scharnegoutum over het algemeen platzak en is de beurs zo plat als een bankpas. Pinnen is hot en het liefst hele kleine bedragen, graag. En dat doet iedereen. Pinnen bij de parkeermeter, de kassa en straks...  aan de deur. Deze ontwikkeling is uniek voor Nederland, voor de gemeente Sùdwest Fryslån en helemaal voor de local area Scharnegoutum. Rabobank Nederland is initiatiefnemer (officieel nog geen sponsor van deze site) en met het CBF (het centraal bureau fondsenwerving) is een samenwerking. Het werkt eenvoudig, de collectant heeft een moderne smartphone volledig legitiem, heeft een contract met het te collecteren fonds en beschikking over de unieke kleurencode. De collectant belt aan de deur en vraagt de bankpas, vervolgens wordt de bijgeleverde Rabo-scanner aan de bewoner aangereikt. Bewoner toetst pincode in, geeft bedrag in en scant de kleurencode en geeft bevestiging. "Heel eenvoudig en doelmatig, moeilijker is het niet" aldus Chief Financiel & Risk Management Officier Bert Bruggink van de Rabobank.

"Volgende week gaan we los..." Maar Nederland is een polderland en burgemeester Hayo Apotheker wil overleg met Jeroen Dijsselbloem minister van Financiën en u voelt het wel aan, hier komen Kamer vragen over. De Rabobank is namelijk niet onzijdig onpartijdig. Moeilijk moeilijk net zo moeilijk om het Sneekermeer de Snitser Mar te noemen en weer vervliegt een unieke kans voor ons dorp en voor collecterend Nederland. Dus grote twijfel over deze primeur, maar laat u niet verrassen in samenwerking met het CBF geven we alvast wel het collecte rooster: 1-17 okt. De Dierenbescherming, 11-17 okt. Brandwonden Stichting, 1-7 nov. Diabetes fonds, 8-14 nov. Alzheimer Nederland,  22-28 nov. MS Fonds Nationaal, 29-05 dec. Fondswerving Leger des Heils. Zet alvast een potje kleingeld in de gang. Het wordt donker en het weer slechter, de collectant gaat op pad en u heeft alvast wat gespreksstof voor bij de deur.  Veel succes.  

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-05-a.jpg

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

We hebben 279 gasten en geen leden online