Blog
23-sus.jpg

Sneon foar in wike, op 5 septimber ,hat it earste putsjecafé..…nee, ik moat sizze repaircafé.... yn it swettehûs har earste klanten holpen mei lytse kreweike`s. It rûn aardich al moat it fansels wol wat op gong komme. Der wienen naaiwurkjes en wat technyske wurkjes foar de meiwurkers en der wie in advyz foar Eppie oer it goed te plak setten fan stjoer en sadel fan de nije moteriseare fyts.

En it wie tige gesellich om`t der kofje of thee dronken wurde koe en dan komme der ek altyd wol ferhalen los.

Anna Luimstra fertelle my dat der gjin kosten ferbûn binne oan de help dy`t minsken krije. Binne der ûnderdielen oan te skaffen foar apparaten dan moatte dy wol betelle wurde, mar dat sprekt fansels tinkt my.

Der sille noch in trije tal moarnskoften yn it swettehûs folgje ek wer op de sneontemoarn. Dan moat bliken dwaan oft der fraach genôch is yn Skearnegoutum en omkriten.

De repaircafé`s binne yn tal fan lannen opstartte sawol yn Europa as Amerika en Canada. Wrâldwiid giet it om sa`n 1100 plakken. In moai inisiatyf hjir yn Skearnegoutum en ek wol wat in primeur yn Fryslân.

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-26.jpg

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

We hebben 256 gasten en geen leden online