Blog
14-Jaco.jpg

De aanwijzing natuurgebieden verboden voor loslopende honden is vandaag officieel kenbaar gemaakt. Overwegende dat de stichting toezicht houder is van twee natuurgebieden in de nabijheid van Skearnegoutum namelijk: De Flearen Noord en It Lange Rek zuid en dat er regelmatig klachten binnenkomen over overlast van honden, welke klachten betrekking hebben op overlast in het algemeen en klachten, die betrekking hebben op het loslopen van honden, overlast als gevolg van onhygiënische situaties veroorzaakt door hondenuitwerpselen, maar ook en nog belangrijker als gevolg van verstoring van de ontwikkelende natuur als zodanig.

Op grond van artikel 2.4.17., lid 1, sub b., van de Algemene

plaatselijke verordening Sùd west Fryslân bevoegd is plaatsen aan te wijzen waar het de eigenaar of houder van een hond verboden is die hond te laten verblijven of los te laten lopen; dat, gelet op de kenbaar gemaakte klachten, naar hun oordeel redenen aanwezig zijn om met toepassing van dit artikel de genoemde natuurterreinen ter zake aan te wijzen.Vandaag zijn ten aanzien vanuit het algemeen belang wat dient te prevaleren boven het belang van honden eigenaars officiële borden geplaatst. Kortom, in gewone woorden het is leven en laten leven en het is zeer belangrijk dat wij er met elkaar zorg voor dragen en verantwoordelijk voor zijn!.

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-73.jpg

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

We hebben 289 gasten en geen leden online