Blog
18-Patrias.jpg

Beste lezers van de website, mijn naam is Henk Middelzee en ik plaats deze oproep. Ik ben een man van 63 jaar die op 31 mei 1949 geboren is en ter adoptie aangeboden door een dame destijds wonende te Scharnegoutum.

Sinds niet al te lange tijd ben ik daar achter gekomen via stamboom-onderzoekers door mij geraadpleegd. Zij vertelden mij dat de vrouw die mij baarde de achternaam Boersma droeg met als voornaam Aaltje of Aeltsje en destijds woonachtig was –ingeschreven stond- in Scharnegoutum. Verder konden zij mij helaas niet helpen aan data omtrent haar geboorte noch (eventueel) overlijden. Dat laatste valt uiteraard niet uit te sluiten gezien mijn leeftijd.

Mijn geboorte heeft zich destijds niet te Scharnegoutum voltrokken maar in een ziekenhuis te Leeuwarden en het is heel wel mogelijk, gezien de toentertijd heersende zeden en gewoontes, dat dit feit zich geheel en al buiten de

Scharnegoutumse openbaarheid heeft voltrokken. Ongewenste, buitenechtelijke zwangerschap of zwangerschap van een ongehuwde vrouw gold immers als grote schande en daar liep men niet mee te koop. De vraag die ik wil stellen betreft de mogelijkheid of iemand –een ouder iemand uiteraard!- zich nog iets van deze zaak zou kunnen herinneren en mij verder zou kunnen helpen bij mijn zoektocht naar Aaltje/Aeltsje Boersma, haar eventuele familieleden of misschien andere kinderen door haar op de wereld gezet of wie dan ook die informatie kan verschaffen. Misschien valt het U op dat ik niet over de man spreek die met haar mede verantwoordelijk is voor mijn bestaan maar dat komt omdat ik over hem helemaal geen informatie heb.

Het zijn, zoals U begrijpt, nogal gevoelige zaken. Misschien ook dat U andere mensen kent in Scharnegoutum die meer op de hoogte zijn van- of weten over dit soort zaken en dan zou ik uiteraard graag hun webadres hebben. Zelf woon ik niet in Friesland en heb weinig kennis over plaatselijke websites in Uw woonplaats.

Ik hoop van U te horen!

Met vriendelijke groet: Henk Middelzee (adres bekend bij de redactie e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-74.jpg

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

We hebben 329 gasten en geen leden online