Blog
15-heleen.jpg

Lopen op zich is al een verkwikkende bezigheid, met een groep een estafette voor een goed doel is dat eens te meer. Dit jaar was afgelopen zaterdag 15 september weer de Millenniumloop. Meer dan veertig teams deden er aan mee, en legden een afstand van over de 105 km af. Gerrit Boorsma heeft een team van Scharnegoutemer lopers/sters samengesteld en met een Connexion-bus toerde hij met de lopers langs de route. En achter de schermen heeft hij een indrukwekkend stuk

voor de organisatie verzet. Met name Freerk Bokma en Klaas Kroese waren de

kilometervreters van onze groep. De laatste heeft aan het slot van de estafette meer dan 25 km vor zijn rekening genomen en ons van plaats 11 naar de 4e plaats geholpen! Een klasse apart.

Zelf heb ik het stuk van Grutte Wierum via de Slachte via Boazum naar Scharnegoutum gelopen. Ik heb een iemand in gehaald. Dat heeft me kramp opgeleverd en het weer weten wat helemaal stuk zitten betekent. Dat deed er overigens niet toe, want op de hoek van de Legedyk en de Martensdyk speelde ons korps Excelsior en dat was een prachtig onthaal.

In het Sneeker Nieuwsblad vertelt de organisator over de opbrengst: "De voorlopige opbrengst is 47.500 euro. Voorlopig, want er komt nog steeds geld binnen. Wilde Ganzen verdubbelt dit bedrag, dus we hebben vanuit de Millenniumloop in ieder geval al 95.000 euro opgehaald, en daar komt dan nog de opbrengst van het festival bovenop."De opbrengst gaat naar The Hunger Project (THP) in Benin en Ghana. THP is een organisatie die mensen ondersteunt om op eigen kracht en zonder honger een toekomst op te bouwen. (reportage milleniumloop nu in het fotoalbum op deze site bij 2012!!)

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-03.jpg

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

We hebben 338 gasten en geen leden online