Blog
13-sonsoring.jpg

Landelijk is de club veel ouder maar 60 jaar geleden werd de afdeling Scharnegoutum van Passage een feit. Het was op 27 oktober 1952 dat de NCVB (Nederland Christelijk Vrouwen Bond) afdeling Scharnegoutum, zo heette de vereniging toen, werd opgericht. De landelijke vereniging bestond toen al vanaf 1919. De NCVB ging in 1999 samen met de Christelijke Plattelandsvrouwen verder als Passage. Bij de oprichting werden 57 vrouwen lid en er werd vergaderd in café

Ozinga, het voormalige café aan de Zwette waar nu familie Rijk woont. Na 1956 werden de vergaderingen in Elim gehouden. Er was zelfs een periode dat er 109 vrouwen lid waren. Momenteel zijn dat er 57. De leden wonen in Scharnegoutum, Loënga, Sneek, Rien, Sibrandabuorren. Deze

vrouwen zijn actief lid: De bijeenkomsten worden goed bezocht. Zij doen mee aan allerlei activiteiten. Zoals provinciale dagen: Leeskringkaravaan, Kunstkaravaan, Ontmoetingsdag, Politieke Scholing, Vrouwendag.

De afdeling Scharnegoutum heeft een ‘Boekencirkel’: samen een boek lezen en bespreken, een ‘Breidcafé’: waar ideeën en nieuwe technieken uitgewisseld worden. Ook zijn we pas gestart met een reisklub: ‘Altijd OnderWeg’: met iemand samen ergens naar toe gaan.

De onderwerpen die op de vergaderingen aan de orde komen zijn heel divers en zijn afgestemd op: Maatschappij, literatuur, kerkelijk, ontspanning, creatief, politiek. Wij gaan ook met zijn allen op excursie, heel gezellig.

Misschien zijn er lezeressen die interesse hebben voor deze afdeling van Passage. Kom gerust een keertje langs op onze maandelijkse bijeenkomsten. Bel eens met Gooitske v.d. Laan, voorzitter, tel. 0515-411356 of zie www.skearnegoutum.nl , klik verder naar cultuur/verenigingen/passage. Dit jubileum wordt gevierd op 18 oktober 2012

 

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-59.jpg

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

We hebben 279 gasten en geen leden online