Blog
13-sonsoring.jpg


Ane Dijkstra uit Scharnegoutum is sinds 1972 actief als vrijwillige molenaar op molens in de gemeente Skarsterlân. Hij behoort tot de allereerste groep van vrijwillige molenaars in Friesland. Sinds 1975 is Ane Dijkstra onafgebroken vrijwillig molenaar op Grevensmolen in Vegelinsoord.


Tijdens zijn militaire diensttijd in de jaren 1950 zag Ane Dijkstra Grevensmolen bij Vegelinsoord vanuit de trein staan. Deze molen trok toen al zijn aandacht. In het begin van zijn werkzame leven woonde Ane met zijn gezin echter een aantal jaren in het westen van het land. Maar Friesland bleef trekken en hij was blij toen hij een nieuwe baan kon krijgen bij Douwe Egberts in Joure. Mede door collega’s bij DE werd het molenaarschap begin jaren 1970 zijn hobby. Ane behoort tot de oprichtende leden van het

Gild Fryske Mounders.

Voor deze vereniging is hij jarenlang leermeester geweest en heeft hij nieuwe vrijwillige molenaars opgeleid.
De gemeente Skarsterlân, eigenaar van Grevensmolen, heeft als blijk van waardering voor 40 jaar inzet op zaterdag 15 september een verrassing voor Ane Dijkstra georganiseerd. Ane, zijn familie en de collega molenaars was met de nodige vaagheid gevraagd om 13:00 uur op de molen te willen zijn. Toen wethouder Durk Durksz en medewerker Willem Lanting van de gemeente Skarsterlân bij de molen arriveerden, werd duidelijk dat het gezelschap met hen mee moest naar het dorp. Vanuit de dorpskern van Vegelinsoord vaarde het gezelschap op de historische sleepboot "Meeuw" uit 1914 van de familie Kamminga terug naar de molen. Bij de molen teruggekomen, was daar door dorpshuis de Sethage voor catering gezorgd. Wethouder Durksz sprak zijn waardering uit voor het molenaarschap op Grevensmolen gedurende zo’n lange periode. Vervolgens overhandigde hij molenaar Dijkstra namens de gemeente Skarsterlân drie ingelijste foto’s van de molen.

 

Meer informatie en foto's op http://www.facebook.com/Grevensmolen

 

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-52.jpg

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

We hebben 387 gasten en geen leden online