Blog
04-Annet-de-Jong.jpg

Mmmmmm het lekkerste ijs bestellen, dat doet u door "Tikje anders" even te bellen..! IJsmakerij Tikje anders is gestart in juli 2011. Onze dorpsgenoten Piri Schaaper en Anna de Vreeze zijn de twee gediplomeerde ijsbereiders, en hebben samen meer dan voldoende kennis in huis om lekker en ambachtelijk ijs te maken. Ze zijn er voor particulier en bedrijf. Vanaf april vormen zij samen een V.O.F. Het bedrijf, de ijskeuken is volgens HACCP regels gebouwd en voldoet aan de hygiëne-eisen, die er op dit moment gelden. Het assortiment bestaat inmiddels uit 21 verschillende smaken, super lekker en er worden zo weinig mogelijk kunstmatige kleur- en smaakstoffen toegevoegd.

Piri en Anna dagen u uit om uw smaakpapillen te verwennen, door het eten van hun heerlijk ambachtelijke ijs.

Bevalt het uw papillen erg goed, dan is er de mogelijkheid om bij hen één of meer liters ijs te kopen. Veel

plezier bij het uitproberen van onze smaken! Kortom u kunt het gehele jaar ijstaarten en literbakken ijs bij Piri en Anna afhalen. Graag twee tot drie weken van te voren bestellen. (tel. 06 33741079 of 06 49742396) U kunt ook bestellen via het bestelformulier of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. bestellen.In de winterperiode staan we met ons ijs op allerlei evenementen binnenshuis. In de zomer staan we natuurlijk weer op braderieën, dorpsfeesten en andere evenementen. Houd onze evenementen pagina in de gaten. Daarnaast ligt in de winter de aandacht wat meer bij de ijstaarten en het bedenken van nieuwe smaken. Zie voor meer info ook op http://www.everyoneweb.com/ijsmakerijtikjeanders/

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-23.jpg

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

We hebben 165 gasten en geen leden online