Blog
22-Schrale-3.jpg

Vanaf 9 december verzorgt Arriva het regionale busvervoer in Noord- en Zuidwest-Fryslân en dus ook door Skearnegoutum... Om daar op leuke wijze aandacht aan te geven, kunnen reizigers een wens doen waar een bus in voorkomt. Tot en met maart 2013 laat Arriva elke maand een wens uitkomen. Het past bij het streven van Arriva, dat actief is in heel Nederland, om meer te zijn dan zomaar een openbaarvervoerbedrijf dat reizigers van A naar B brengt. Voor Noord- en Zuidwest-Fryslân en Schiermonnikoog houdt het bijvoorbeeld in: de inzet van een compleet nieuwe vloot bussen en de inzet van Qliners, dit zijn snelle bussen op specifieke trajecten met

gratis WiFi aan boord.


Daarnaast zijn er Opstappers, onze bussen die gereserveerd kunnen worden om mensen in verafgelegen gebieden thuis te brengen. En wordt er veel aandacht besteed aan service. Reizigers kunnen bijvoorbeeld met vragen terecht bij de Arriva Stores in Leeuwarden, Heerenveen en Sneek. Of bij de Fryske Service Bus, die diverse plaatsen in de regio aandoet.

Goede reis!
Arriva wil iedereen die instapt een goede reis bieden. Roos Zevenboom, woordvoerder van Arriva: “Vandaar dat we een compleet nieuwe vloot bussen en Qliners inzetten, dit zijn snelle bussen op specifieke trajecten met gratis WiFi aan boord. Daarnaast zijn er Opstappers, onze bussen die gereserveerd kunnen worden om mensen in verafgelegen gebieden thuis te brengen.” En er wordt veel aandacht besteed aan service. Reizigers kunnen bijvoorbeeld met vragen terecht bij de Arriva Stores in Leeuwarden, Heerenveen en Sneek. Of bij de Fryske Service Bus, die diverse plaatsen in de regio aandoet.

Dienstregeling en abonnementen
De nieuwe dienstregeling gaat in op 9 december. Dit betekent andere routes en andere vertrektijden. Een aantal jaar- en maandabonnementen zullen verdwijnen. Hiervoor komen nieuwe abonnementen in de plaats. Lopende abonnementen blijven ook na 9 december geldig. Wat er precies verandert, kunt u terugvinden op www.arriva.nl/fryslan.

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-brug-02.jpg

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

We hebben 214 gasten en geen leden online