Home
28-thuiszorg.jpg

6-07-2018 Ik vertrek, het is bijna vakantie..!  Al vanaf de jaren zestig, dus al lang geleden raakten mensen 'verslaafd' aan vakantie vieren. Mensen gingen weg, steeds verder en verder weg. Reizen en rondrijden. Zomer 2018 breekt alle records: Er vertrekken uit ons dorp de komende zomermaanden per week gemiddeld zo’n 8 mensen met een caravan, wel 6 mensen met een camper en zeker wel 10 mensen met een tent of rugzak. Scharnegoutumers reizen en rijden dus blijkbaar ook heel wat heen en weer,  van camping naar camping en/of rondom.

De oma en opa, maar ook de oudere broer en het nichtje, vriendinnetje en alle buurtjes van zeventig en zestig en zelfs enkelen van tachtig. Op de een af andere manier spreekt het ontzettend veel mensen aan, vertrekken en weggaan. Maar waarom willen de mensen de boel de boel laten? Mensen beginnen vaak alternatief, met een kleine tent of kleine caravan ergens in Nederland. Later wil men verderop in  Europa met een grote caravan of zelfs met een camper. Sommigen beginnen zelfs ook al verder weg, vanuit Spanje of Italie. En toch, het echte vakantie gevoel begint met het leven in Scharnegoutum, met een gedegen voorbereiding. Het blijft bizar, zoveel mensen met een gezellig leven, mooi huis en leuke baan die toch weer alles achterlaten voor een 'primitief' vakantie avontuur.

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-41.jpg

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

We hebben 226 gasten en geen leden online