Home
21-grollema.jpg

 2-07-2018 En het is alweer voorbij…een groots Kleintje Dorpsfeest. Een dag feest met het weer dat we op zaterdag 30 juni hadden kan op voorhand al bijna niet meer stuk. Aanhoudend mooi weer en alleen maar zon. De dag zelf was een mix met activiteiten voor jong en oud. Enorm geslaagd was het voor de eerste maal georganiseerde dorpsontbijt.

Met een kleine 100 personen heeft het ontbijt plaatsgevonden en we kunnen niet anders dan concluderen dat dit heeft aangeslagen. Daarnaast werd het ontbijt achter de piano muzikaal omlijst door Anne Silvius en Sanne van der Werf. Nogmaals hartelijk dank hiervoor dames! Hierna werd overgegaan in de wandeltocht met de Troovie app. Een wandeltocht die bij deze tijd hoort; de route en de opdrachten op de route werden verkregen via de mobiele telefoon. Een leuke route met wisselende opdrachten tussendoor die allemaal prima door de allerkleinsten konden worden uitgevoerd.
Het middagprogramma werd net als bij de vorige editie voor een groot gedeelte ingevuld door de Oranjerun. Hardlopend, zwemmend en peddelend door en om het dorp op een zwaar parcours. Petje af voor een ieder die hier een of meerdere ronden heeft volbracht. De wedstrijdlopers hebben dit zware parcours van 3,2 km. maar liefst drie keer af moeten leggen. Kapot gingen ze!!
De bekers van de Oranjerun gingen naar: 1. Auke Veldman, 2. Wiebe Koopmans, 3. Albert van Ramhorst. De wisselbeker is van eigenaar gewisseld. De winnaar van de vorige editie werd nu 2e.
Tenslotte werd overgegaan tot het matinee met kinderdisco en de kleinsten konden in het Swettehus geschminkt worden. Zoals zo vaak duurt het even voordat de handjes de lucht in gaan en de dansvloer bezet wordt, dat was ditmaal niet anders. Maar als het dan ook eenmaal los gaat dan heb je ook wat.
Wij hopen dat een ieder net zo genoten heeft als wij zelf.
En op deze plaats spreken wij nogmaals onze dank uit aan alle vrijwilligers die ons deze dag enorm hebben geholpen.
Groet,
Het bestuur van de Oranjevereniging

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-72.jpg

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

We hebben 91 gasten en geen leden online