Blog
23-sus.jpg

Publicatie Leeuwarder Courant 19 december 2001

 

IJlst.

- Een tunnel onder de Zwette in Scharnegoutum, in plaats van een nieuwe hogere brug die aansluiting moet geven op de provinciale weg N354 ten noorden van Sneek. Fokke Nauta van 'Gemeente Belangen Wymbritseradiel' zou graag zien dat de gemeente nog eens naar deze mogelijkheid kijkt. Het CDA sluit zich hierbij aan. Wethouder Auke van der Werff wil nog wel proberen dat plan bij de provincie bespreekbaar te maken, maar heeft vanwege de veel hogere kosten weinig hoop dat het kansrijk is.De wethouder oogstte gisteren lovende woorden in de raad.

Die is tevreden over de ruime inspraak van het dorp bij plannen voor de reconstructie van de wegen in en bij Scharnegoutum. Daarbij gaat het, naast de aansluiting op de B354, onder andere om het fietspad van Gauw via Goënga naar Scharnegoutum.De aanleg van het pad staat hoog op het wensen lijstje van Wymbritseradiel. Er zijn echter nog problemen met het aankopen van de grond. Wethouder van der Werff zal in het nieuwe jaar nogmaals een rondje maken langs de grondeigenaren.

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-14.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 602 gasten en geen leden online