Blog
13-sonsoring.jpg

Publicatie Dorpsbelang Scharnegoutum
Januari 2002

 

Bosplan Skearnegoutum
een belangrijk aandachtspunt voor de landinrichtingscommissie.

De landinrichtingscommissie maakte onlangs een grote vergissing. Al vanaf het prille begin werd nabij Scharnegoutum gesproken over twee percelen met verhoogde natuur waarde. De ligging van het meest noordelijke perceel was gesitueerd in het nieuwe bestemmingsplan. Daar zou wonen gecombineerd worden met 3-4 ha grond bedoeld voor natuur en recreatie, dit complete plan werd onlangs vastgesteld door Gedeputeerde Staten van Fryslan. Een werkgroep met enthousiaste dorpelingen ging in overleg met gemeente en landinrichtingscommissie alvast aan de slag met de eerste ideeën over beplanting en inrichting. Ontgoocheld waren we dan ook dat na de ter visie legging van het

ruilverkavelingplan Wymbritseradiel de agrarische bestemming onveranderd was. Geen natuurgrond en daar heeft de gemeente, de werkgroep en Dorpsbelang bezwaar tegen ingediend.

Overigens waren er op het gehele plan van toedeling 280 bezwaarschriften ingediend bij de commissie. De landinrichtingscommissie buigt zich over de ingediende bezwaren de behandeling hiervan kan zo’n twee jaar in beslag nemen.

Zie tekening: Situering perceel met natuurwaarde, de driehoek tussen spoorlijn - Zwette en nieuw bestemmingsplan. Code: 079024 Kavel PJ. de Jong

 

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-71.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 664 gasten en geen leden online